CROPIX
ŠVEĐO K'O ŠVEĐO

JUNAK FINALA SVE NASMIJAO BISEROM NAKON LUDE UTAKMICE, ZLATKO DALIĆ POSLAO PORUKU SVOM LIVNJAKU Dobili smo jer je Velić ostavio mene i Rozu na klupi

Košarkaši Cibone pobijedili su Cedevitu sa 100:98 i tako u četiri utakmice finalne serije 'pomeli' peterostrukog prvaka Hrvatske za svoj prvi naslov od 2013. godine, a 19. ukupno.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. svibanj 2019. 10:15

Damir Markota je ludovao u cijeloj seriji, bio je čudesan na parketu, a takav je bio i na slavlju. Dobio je iz ruke glavnog urednika SN Marija Zorka trofej za MVP-ija finalne serije...

- Mislim da nisam bio najbolji, Cibona je bila najbolja! Od prvog dana to govorim, tako je to, mi smo svi jednaki, od prvog do zadnjeg. Mi nismo normalni, zato to jest i tako. 4-0. Zaslužili smo, trebalo je to tako završiti.

Onda je malo navijao s publikom, pa se vratio među novinare.

- Kad pogledaš, vidiš da nitko nije razmišljao o umoru, jednostavno daš sve od sebe. Na velikoj prednosti Cedevite ukazao se Gilbert. I ja čestitam tom momku, jer to je dokaz da je radom moguće sve postići. Taj dečko nije normalan koliko trenira, on je luđak! I zato kažem; nema najboljeg!

VIDEO: Toma Dragičević

Četvrta se dobila iako Marina Rozića nije bilo na terenu u drugom dijelu, a niti Damira Markote u završnici.

- Pa, zato smo i dobili, zato jer nas dva nismo igrali! Da smo igrali, sve bi otišlo u neku stvar. To i jest razlog pobjede u ovoj četvrtoj utakmici i svaka čast Veliću na još jednoj pravoj odluci, toj što je strpao mene i Rozu na klupu.

​Šveđo je ostao - Šveđo.

VIDEO: Toma Dragičević

I Dalić čestitao Ciboni i Veliću

Ivan Velić imao je najbučniju podršku s tribina. Prisutni su bili navijači iz Livna, odakle je rodom i trener Cibone. Javio se i porukom i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, još jedan Livnjak, koji je odmah čestitao uspjeh Vukovima i njihovom stožeru.

Linker
23. travanj 2024 16:39