Luka Žorić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
DO KRAJA SEZONE

NIKAD NE RECI NIKAD Rođeni Zadranin Luka Žorić će u 35. godini prvi put zaigrati za svoj Zadar: On će biti pravo pojačanje za našu momčad!

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 30. prosinac 2018. 16:28

Luka Žorić (211 cm) novi je igrač Košarkaškog kluba Zadar. Naime, visoki centar dogovorio je suradnju do kraja sezone pa će tako rođeni Zadranin u 35. godini života prvi put zaigrati u dresu Zadra.

- Luka će, uvjeren sam, biti pravo pojačanje za našu momčad. On je bio naša velika želja od početka sezone i zadovoljan sam što smo se napokon uspjeli dogovoriti. Njegove igračke kvalitete su dobro poznate svim ljubiteljima košarke i vjerujem da će vrlo brzo doći u pravu formu i da ćemo s njim u momčadi biti znatno konkurentniji kako u ABA ligi tako i u domaćem prvenstvu i Kupu - rekao je sportski direktor Zadra Branimir Longin.

Košarkaški put Žorića je preko Borik Puntamike vodio u Cibonu, a nastupao je, između ostalih, za ljubljansku Olimpiju, Zagreb, Unicaju iz Malage, Fenerbahče, Cedevitu i Sevillu. Prošle je sezone bio MVP i najbolji strijelac regionalne ABA lige u dresu Cibone gdje mu je trener bio Ante Nazor s kojim će opet surađivati, ovaj put u Zadru.

Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

Žorić će u dresu Zadra debitirati u petak 4. siječnja kada Zadar u ogledu 14. kola ABA lige ugošćuje Petrol Olimpiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 17:22