Duje Klaric / CROPIX CROPIX
SJAJNA VRANKOVIĆEVA PARTIJA

PORAZ ZAGREPČANA NA GRIPAMA, 'CIBONA NAM JE POMOGLA JER NIŠTA NIJE POGODILA' Trener Vukova: 'Nismo odigrali kako možemo, ali najviše zamjeram jedno'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. siječanj 2020. 23:03

SPLIT 82 - CIBONA 74 (19:16, 21:21, 27:19, 15:18)

SPLIT: Perković 5p, 6s, 6a, 3ul, 3il, Washington 12p, 10a, 3il, Rebić, Kedžo 11p, 3s, Gabrić 21p, 3s, 6a, Runjić, Šarić, Bajo 4, Kovačević 5, Vrgoč 2, Morris 2p, 4s, Vranković 20p, 12s, 3a.

TRENER: Ivica Skelin.

CIBONA: Bilinovac 5, Rebec 16p, 4s, 6a, Katić, Bundović 12p, 5s, Vucić 14p, 9s, Novačić 2, Prkačin 8p, 3s, Badžim 9p, 3a, Rozić 2, Ljubičić 4, Gibson 2, Ramljak.

TRENER: Ivan Velić.

SPLIT - Dvorana KK Split. Gledatelja 1500. Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Luka Kardum (Šibenik), Franko Gracin (Zagreb).

Split je zasluženo pobijedio Cibonu u velikom hrvatskom derbiju, praktički je vodio cijelu utakmicu, osim kratko početkom druge četvrtine. Ta se prednost uglavnom kretala između tri do sedam poena, ali bila je konstantna, e da bi se Žuti između treće i četvrte dionice odlijepili na 69:56 u 31. minuti.

Cibona je izgledala umorno i neraspoloženo, pa i nervozno (tehničke pogreške trenera Velića, Gibsona, Rebeca, klupe), a Split itekako željan pobjede da bi konačno pokazao mišiće.

- Igrali smo dobru obranu, pomogao nam je slab šut Cibone, koja nije ništa pogodila - rekao je Ivica Skelin.

- Nadam se da će ovo biti podstrek za dalje. Vranković je iznenađenje čak i za mene, nismo ga imali gdje vidjeti ranije, iako je bio na vrhunskom sveučilištu, ali je tamo malo igrao. Publika nas je nosila, a mi smo bili malo sramežljivi na početku, dok se nismo navikli.

Antonio Vranković je definitivno zaslužio da ga se izdvoji, 20 koševa uz realizaciju 8-8, te 12 skokova. Svidio se svima, navijači su ga prihvatili, a i on se žestio, pogotovo kad je konačno obranio jedan napad Bundovića. Veliki obol je dao i Gabrić, pogotovo u trenutku kad se Split odlijepio.

- Čestitke Splitu, bilo je super igrati u ovakvoj atmosferi. To je dobro za hrvatsku košarku. Mi nismo odigrali kako možemo, ima dosta razloga, ali idu zasluge i na račun Splita. Najviše zamjeram što nas nije bilo u kontakt igri - rekao je Ivan Velić.

Split je drugačiji nego s početka sezone kad je Cibona slavila s 30 razlike.

- Drugi je trener, iskusan, zna što želi. Tri su nova igrača, pogotovo Washington. Split je maksimalno ozbiljan, može igrati protiv Zadra i Cibone.

Cibona je bila kriminalna izvana, tricu je šutirala 3-31 (9 posto), pa dobre role Bundovića i Vucića pod obručem nisu bile od velike koristi. Slaba točka Splita bila su slobodna bacanja, čak 13 su promašili (Kedžo 3-10, toliko ne promaši u cijeloj sezoni), nije ni trica blistala (4-17), međutim, bili su daleko čvršći. Splitu će, s pravom, nakon ovoga porasti apetiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 20:20