Tonci Plazibat / CROPIX
SVI RADE SVE

POVRATAK NAKON OSAM GODINA: CEDEVITIN PLAN OMOGUĆIO DRUGOM ZAGREBAČKOM KLUBU POZIV MEĐU ELITU 'Igrao je Šarić i tada smo zadnji put napunili dvoranu'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. lipanj 2019. 23:46

Dok traje preseljenje Cedevite u Ljubljanu, a Hrvatski košarkaški savez je donio odluku da Cedevita Junior nije pravni sljednik peterostrukog uzastopnog prvaka te ne može igrati HT Premijer ligu, poziv među elitu dobila je Dubrava, koja to nije uspjela izboriti u kvalifikacijama protiv Jazina...

- U petak smo dobili poziv i zahtjev za odgovorom do srijede, a mi smo odmah poslali prijavu za HT Premijer ligu - potvrđuje Boro Gnjidić, direktor Dubrave.

- Nismo dugo razmišljali jer mi smo u prošloj sezoni silno željeli izboriti mjesto među elitom, a nakon što nismo uspjeli nama je, evo, Cedevita otvorila mjesto.

Klub s istoka Zagreba se tako vraća u ovo društvo nakon osam godina, još otkad su 2011. ispali u dodatnim kvalifikacijama od Križevaca, iako se tada u Dubravi kalio 17-godišnji Dario Šarić.

- Da, Šarić je igrao, ja sam bio trener, tada smo posljednji put napunili dvoranu, ali nismo uspjeli zadržati prvoligaški status - prisjeća se Gnjidić koji je u devedesetima s današnjim trenerom Darkom Krunićem činio udarni tandem tadašnjeg Benstona, koji je godinama bio tik do “velike četvorke” (Cibona, Zadar, Split i Zagreb).

Zagreb, 190511.

Dvorana Dubrava.

Uzvratna kvalifikacijska kosarkaska utakmica za prvu A-1 ligu.

Dubrava - Prigorje financije

Na fotografiji: Dario Saric.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Dodatno financiranje

Klub iz Dubrave je od 1993. do 2005. neprekidno bio dijelom elite, da bi se vratio nakon samo jedne sezone i tako ostao do već spomenute 2011. Uglavnom s istim ljudima na čelu.

- Predsjednik je Bernard Budimir, dopredsjednik Damir Vujić, uz Darka Krunića su tu naši legendarni treneri Beneta, Lončar i Lozanić, veliki posao u klubu radi Krešimir Galić... To je ekipa koja živi klub, a ja se kao direktor ne dam s terena jer sam ujedno i trener kadeta.

Stara je priča da u Dubravi svi rade sve, a sad zajedno moraju složiti momčad za HT Premijer ligu.

- Prije ovoga smo već sve imali posloženo za Prvu ligu pa ćemo sada morati napraviti neke preinake, dovesti 2-3 stožerna igrača s kojima bismo bili konkurentni. Ostavili smo kostur momčadi iz prošle sezone, u posljednjoj utakmica nam se na žalost teško ozlijedio Stipe Ćubrić, koji će godinu dana biti out, ali ujedno i cijelo vrijeme s nama. Imamo već neke ideje koje bismo igrače mogli dovesti, ali ne bih o imenima dok ne bavimo razgovore.

Zagreb, 190511.

Dvorana Dubrava.

Uzvratna kvalifikacijska kosarkaska utakmica za prvu A-1 ligu.

Dubrava - Prigorje financije

Na fotografiji: Boris Gnjidic, trener Dubrave.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Što je s dvoranom i financiranjem?

- Možemo HT Premijer ligu igrati u našoj dvorani u Dubravi, a sad moramo zatražiti i dodatna sredstva iz Grada, koja nam kao premijerligašu po pravilniku pripadaju - zaključio je Boris Gnjidić.

KK DUBRAVA

POVIJEST

1976. Osnovan KK Dubrava

1988. Izborena jedinstvena Hrvatska liga (3. rang)

1993. Ulazak u A-1 ligu

1996. Izboren nastup u Kupu Radivoja Koraća

1999. Igrali FF Kupa K. Ćosić i polufinale doigravanja PH

2001. Još jedan FF Kupa; Otvorena dvorana u Dubravi

2005. Ispali iz A-1 lige

2006. Vratili su u A-1 ligu

2011. Ispali iz A-1 lige

2017. Uvršteni u A-2 ligu (3. rang)

2018. Izborili Prvu ligu

2019. Ušli u HT Premijer ligu

IGRAČI

Boris Gnjidić, Darko Krunić, Petar Popović, Mario Maloča, Mladen Erjavec, Ivan Meheš, Slaven Rimac, Sandro Nicević, Živko Badžim, Zoran Antić, Dalibor Bagarić, Zoran Planinić, Lukša Andrić, Karlo Vragović, Igor Marić, Mislav Brzoja, Dario Šarić, Stipe Ćubrić...

TRENERI

Srećko Medvedec, Damir Beneta, Mladen Cetinja, Danijel Jusup, Ivica Burić, Mladen Šestan, Mladen Starčević, Tihomir Bujan, Ivan Lozanić...

Linker
19. travanj 2024 20:31