Tomislav Kristo / CROPIX
VELIKO IZNENAĐENJE

SENZACIJA U HRVATSKOM PRVENSTVU Devetoplasirana momčad šokirala Cibonu usred Draženove dvorane!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. studeni 2019. 20:54

Nakon što je razdragano društvo iz Zagorja otplesalo pobjednički ples na parketu Draženova doma, Ivan Tomas je tamo u hodniku ispred svlačionice izgledao kao čovjek koji je upravo osvojio trofej...

- Prije nekoliko dana bili smo u seriji od šest poraza zaredom, a sad smo već vezali dvije pobjede. Ne mogu vam opisati koliko mi znači ova protiv Cibone.

Njegov Zabok je kreirao senzaciju u 10. kolu HT Premijer lige, pod Tornjem je pao prvak, Cibona je upisala prvi prvenstveni poraz sezone. I to nakon što su Vukovi imali i 14 razlike, na odmor između dva poluvremena otišli sa +13. Da bi “popili” seriju 17-0 (!) s kojom je Tomasovih osam hrabrih momaka trasiralo put prema pobjedi. Do 32. minute Cibona je ubacila 14 poena u drugom dijelu. Četrnaest za 12 minuta.

- Odigrali smo baš dobro drugo poluvrijeme, bili pravi na oba kraja terena. Jedino nam nije trebalo uvesti se u probleme na kraju, ali to je stvar iskustva. Srećom, ovaj put sam imao Andru Anzulovića, ne bismo mi izgubili šest zaredom da je on igrao.

Uglavnom, Zabok sa četvrtom prvestvenom pobjedom dolazi u puno bolju situaciju, onu u kojoj - nadaju se Tomas i njegovi igrači - pitanje ostanka među elitom više neće biti ni postavljano.

- Moralo se negdje vratiti nakon što smo gotovo sve poraze upisali u neizvjesnim završnicama. A nema boljeg mjesta da nam se vrati nego protiv Cibone.

Osim Anzulovića, kojeg je sam izdvojio, Tomas je mogao biti silno zadovoljan i Lisicom, koji je s klupe donio eergiju potrebnu za odlučujući “break” od 39-14 s kojim je Zabok izgradio dvoznamenkastu prednost, odnosno onemogućio Ciboni da divljanjem na kraju dođu u priliku za nezasluženu pobjedu.

- Zabok je drugo poluvrijeme odigrao jako dobro, a mi se u njemu nismo pojavili. Velika odgovornost za ovaj poraz je na meni - posuo se pepelom Ivan Velić, čije su rotacije dale naslutiti da trener Cibone ne vjeruje kako Zabok uopće može zaprijetiti njegovoj momčadi.

I takav pristup su Vukovi platili porazom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:28