CROPIX
SPAS U ZADNJI ČAS

SLAVEN RIMAC NAKON ŠOKANTNE ZAVRŠNICE I FINALA IZBORENOG DVIJE SEKUNDE PRIJE KRAJA 'Da je Pullen promašio ispali bi glupi'

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 19. svibanj 2019. 01:02

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske zahvaljujući dramatičnoj 72-71 (13-20, 17-17, 23-18, 19-16) gostujućoj pobjedi protiv Zadra u odlučujućoj petoj utakmici polufinala.

Junak Cedevite postao je Jacob Pullen koji je pogodio pobjedničku tricu 2.3 sekunde prije kraja.

Trener Cedevite Slaven Rimac proživio je pravu malu dramu uz klupu.

- Obično sam puno mirniji i mirnije proživljavam utakmice, ali danas sam bio previše emocijalan iz razloga što sebi dosta predbacujem što je serija došla na 2-2 i odveo je do "majstorice". Vidjeli ste i sami kako je bilo. Da sam na drugoj strani to je za skočiti s mosta. Sreća nas je popratila. Ne može se reći nezasluženo. Za vodstvo Zadra ovo je najgora moguća situacija, ali je za košarku dobro jer je bila puna dvorana. Zadnji napad? Sve sam nacrtao, htio sam napad u naletu onda je njima teže napraviti faul. U ovakvim situacijama Justina Cobbsa teško je zaustaviti. Zapravo, "bacio sam kocku", Pullen je pogodio taj šut, da je promašio ispali bismo glupi.

Ante Nazor, trener Zadra:

- Čestitam Cedeviti i mojim momcima i kompletnom auditoriju na večerašnjoj predstavi. Mi, pod tim mislim na Zadar, i da smo odigrali pet utakmica s Cedevitom i došli smo na jednu loptu. I zbog toga sam ponosan na moje momke što smo završili sezonu na najbolji mogući način. Kontrolirali smo utakmicu u većem dijelu, ali je bilo problema s izgubljenim loptama (22), da nije bilo toga izdržali bi do kraja. Što se tiče zadnjeg napada, mi smo imali mali bonus faul. Išli smo na to, nismo ga uspjeli napraviti, ali ću mirne glave pogledati snimku i vidjeti je li Šime ipak to učinio.

Linker
26. travanj 2024 19:06