Ronald Gorsic / CROPIX
PIŠE TVRTKO PULJIĆ

SPREMA SE VELIKI REVANŠ U VIŠNJIKU Cibona pokazala Zadru kako se igra u play-offu: 'Odigrali smo perfektno'

CIBONA - ZADAR 1-0 Gosti nisu imali nikakve šanse iznenaditi vrlo dobre Zagrepčane
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. travanj 2017. 15:24

Cibona je, možda i lakše nego se to očekivalo, upisala inicijalnu pobjedu u četvrtfinalnom ogledu protiv Zadra. Zapravo, priča ove utakmice bila je živa do onog trenutka dok nije u prvi umor ušao Jakov Vladović, zbilo se to već početkom druge četvrtine. Čim je Vladović ostao bez kisika, čim u svakoj akciji nije on kreirao, nego se sklonio u stranu i tražio od ostalih suigrača da preuzmu incijatvu, to se nije dogodilo. Zadar se stisnuo, a Cibona je gospodarila igrom i rezultatom. Luka Žorić je odradio još jednu lekciju u reketu protivnika, Scottie Reynolds je mudro kontrolirao akcije Vukova, Željko Šakić davao svoj doprinos, a Marin Rozić, Nebojša Joksimović i, kasnije Domagoj Bošnjak davali su ritam u obrani.

Bilo je to previše za Zadar. U devetoj minuti Vukovi su imali 22:10, u 14. već 37:16. I realno, bio je tu kraj.

Doduše, barem za priču, treba spomenuti energiju Mislava Brzoje koja je Zadru donijela najbolje razdoblje igre. Brzoja je Zadar doveo do 55:66 u 27. minuti, no niti jednom do kraja utakmice nisu se spustili niže. Zadra jednostavno nije bilo u prvoj utakmici četvrtinala doigravanja. Unatoč činjenici da je u Zagreb stigao s nizom od 11-0...

- Perfektno poluvrijeme smo odigrali, lopta je išla sjajno i stvorili smo prednost. Dok sam igrao u Zadru nisam izgubio niti jednu od Cibone u Zadru, ali nisam niti pobijedio u Zagrebu. Sada idemo to okrenuti, idem sa Cibonom slaviti na Višnjiku u nedjelju - kazao je Domagoj Bošnjak.

Damir Mulaomerović morao je biti zadovoljan onime kako je odigrala njegova momčad.

- Vrhunska utakmica, maksimalno smo bili koncentrirani. Bošnjak i Joskimović su napravili veliki posao u obrani. Lopta je išla dobro u prvom dijelu, imali smo ravnotežu u igri. Posve zaslužena pobjeda, Zadar ima 11 pobjeda uzastopno, Zadar je ozbiljna momčad i stoga sam zadovoljan. I malog Ljubičiča treba pohvaliti, da ne govorim o Žoriću ili Šakiću - hvalio je svoju momčad Damir Mulaomerović, ponavljajući da je prva utakmica u seriji najvažnija.

A ona je sjela na Cibonin račun. Aramis Naglić je mirno podvukao:

- Cibona nam je pokazala što je to play-off i kako se igra play-off. Cijenim Cibonu jer imaju karakter, od igrača koji su prošli sve, pa sve do trenera Mulaomerovića. Oni znaju kako igrati, kako osvajati trofeje. Mi nismo postojali, Cibona je odmah uzela incijativu. Ovo je play-off, ovdje igraju veliki momci. Dobili smo “zvečku” od Cibone...

Treba još dodati da je utakmica u posljednjoj četvrtini bila nakratko prekinuta. Nakon što je Tornado zapalio baklju na svojem dijelu tribine, sudac Siniša Herceg naredio je da se Tornado izbaci iz dvorane. Međutim, nakon što se ta baklja ugasila, Herceg je promijenio mišljenje, želio je ostaviti Tornado u dvorani, ali je policija već krenula s intervencijom.

Linker
24. travanj 2024 22:18