Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TREĆA UTAKMICA PRVENSTVA HRVATSKE

STIGAO JE TRENUTAK ODLUKE Cibona ili Zadar? Pod Tornjem se igra presudna utakmica: 'Mi smo jednostavno bolji od Zadrana'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. svibanj 2017. 14:43

CIBONA - ZADAR 20h

Cibona: Rozić, Reynolds, Joksimović, Žorić, Šakić

Zadar: Ramljak, Vladović, Kovačević, Marinković, Barać

--------------------------------------------------------------

​Luka Žorić bio je jedini od trolista Ciboninih asova na visini zadatka u Zadru. Scottie Reynolds nije bio pravi, nije takav bio niti Željko Šakić pa je Cibona ostala bez dvije od tri ključne poluge na čijim je krilima stigla do inicijalne pobjede u četvrtfinalnom nizu.

No, sada je na redu odlučujuća utakmica. Za nekoga, ili za Cibonu ili za Zadar, u četvrtak u 22 sata okončat će se sezona. Pod Tornjem nitko i ne pomišlja o kraju, pa tako niti Luka Žorić. Damir Mulaomerović, recimo, stalno podvlači koliko je angažman svih igrača velik i koliko je to važno jer stvari pod Tornjem i dalje su daleko od idealnih...

- Kad je riječ o tome da se igra treća, odlučujuća utakmica u doigravanju, onda je tu sve jasno. To su utakmice koje su posebne i takve utakmice jedva čekamo svi mi koji igramo, živimo košarku. Imamo prednost domaćeg parketa, mislim da smo bolji i to želimo potvrditi na parketu - jasan je Luka Žorić.

Što se dogodilo u Zadru, bilo je vremena za analizu i kako spriječiti da se isto ponovi u četvrtak?

- Jednostavno nismo bili pravi, nismo bili čvrsti kao u prvoj utakmici, a Zadar je odigrao baš suprotno. Za razliku od prve utakmice u Zagrebu, Zadar kod kuće dobije krila. To je bila ta razlika.

Sibenik, 190417.
Dvorana Baldekin
Kosarkaska utamica 25.kola A1 Lige izmedju GKK Sibenik i KK Cibona
Na fotografiji: Luka Zoric
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Zadar je promijenio taktički obranu na Raynoldsu, ali i na Žoriću. Na Cibona centra odmah od podbacivanja krenuo je Krajina i to vrlo, vrlo žustro, agresivno. Sada Žorić zna što može očekivati.

- On je igrao na način na koji se Zadar spremao, suci su mu to tolerirali, a ja na sve nemam što reći jer sam samo igrač. Pokušavam dati u svakoj utakmici sve od sebe, a vidjet ćemo u četvrtak tko će iz tog dvoboja izaći kao pobjednik...

Koliko je iz vaše perspektive opasan podatak da Zadar već šest godina u Zagrebu nije dobio ni jednu utakmicu. Svaka velika serija jednom prestane?

- Nisam bio cijelo to vrijeme u Hrvatskoj, pa nisam gledao sve te utakmice. Mogu govoriti o ovom vremenu otkad sam ovdje, a sve te utakmice protiv Zadra je Cibona dobila zato jer je jednostavno bila bolja.

U rotaciji na centarskim pozicijama vratio se već u Zadru Ante Gospić, u četvrtak bi trebao zaigrati i Emir Sulejmanović. Što je važno jer Žorić imati mogućnost i za odmor.

- Sigurno je lakše kad znaš da na tvojoj poziciji ima netko tko je u stanju ući i jednako kvalitetno pridonijeti izvedbi momčadi. To je i teret manje za mene.

Linker
26. travanj 2024 23:38