Split, 180318
Hrvatska Telekom Premijer liga utakmica 18. kola: KK Split - KK Zadar.
Na fotografiji: tucnjava na kraju utakmice.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

ODLUKA JE PALA

STIGLE KAZNE ZA TEŽAK INCIDENT NA GRIPAMA Igrači dobili ukupno 14 utakmica suspenzije, klubovima ukupno 100.000 kuna: Splićani odmah najavili žalbu!

AUTOR:
  • Tvrtko Puljić

 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2018. u 19:57

 • Povjerenik HT Premijer lige Dražen Jendriš donio odluku, u KK Zadru su u prvi trenutak ostali suzdržani, a iz KK Splita najavljuju žalbe

  Povjernik HT Premijer lige Dražen Jendriš, nakon što je prikupio potrebnu dokumentaciju i izjave aktera događanja na utakmici Split - Zadar donio je sljedeće odluke:

  - Preston Knowles (Zadar) kažnjen je sa sedam utakmica neigranja, Pavle Marčinković (Split) s pet, a Mate Kalajžić (Split) s dvije utakmice neigranja.

  - Zbog fizičkog napada svojih igrača KK Zadar i KK Split kažnjeni su s po 50.000 kuna.

  Sve odluke, navodi se u priopćenju, donesene su sukladno Propozicijama natjecanja prema čl.72. D-5.

   

  “Temeljito analizirajući snimku događaja, a nakon prikupljenih svih dokaza, činjenica i informacija te uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prijašnja ponašanja i nekažnjavanja igrača, ponašanje igrača tijekom incidenta te posljedice fizičkoga obračuna koje nisu rezultirale tjelesnim ozljedama, donesena je odluka o sankciji kako bi se postigla svrha generalne i specijalne prevencije i represije prema igračima koji su inicirali navedena događanja”, stoji u obrazloženju odluke.

  Nedugo nakon što su saznali za kaznu, kratko se oglasio Branimir Longin, sportski direktor Zadra:

   

  - Ne bih u ovom trenutku previše širio priču oko svega jer ćemo imati sastanak na tu temu, odnosno, moramo skupiti zaključke Nadzornog odbora, nakon čega ćemo imati cjelovitu informaciju. Osobno, držim da je sedam utakmica Knoowlesu prestroga mjera jer nije on inicirao sukob i kazna je morala biti blaža, ali ne bih istrčavao dok se svi relevantni čimbenici u klubu ne usuglase oko svega - kazao je Longin.

  U Splitu su bili puno konkretniji. Kaznu je prokomentirao predsjednik Nadzornoga odbora Domagoj Maroević, koji je u ovom trenutku prvi operativac u klubu s obzirom na to da je direktor Mislav Parlov trenutačno odsutan.

  - Sigurno je da ćemo se žaliti, treba vidjeti još koje su sve mogućnosti. Smatramo da je kazna Kalajžiću drakonska. Dobio je dvije utakmica zabrane igranja bez ikakvoga razloga. Na kraju krajeva, nije sudjelovao u incidentu, samo je dobio udarac. Kaznu od 50 tisuća kuna smatramo neprimjerenom, a kažnjeni smo i zbog zaštitarske službe s dodatnih pet tisuća kuna. Imali smo broj zaštitara na temelju policijske procjene, a organizacija je bila na visokoj razini. Nikakvoga incidenta nije bilo osim upaljene bengalke i kazna je pretjerana. Sveukupna kazna koju bismo trebali platiti je 80 tisuća kuna, a to je drakonska kazna. Tehničkom osoblju i doktoru je kazna po 3.000 kuna, a svim igračima koji su dobili tehničku još po 1.500 kuna. Ponavljam, kaznu Kalajžiću smatramo posebno drakonskom jer je on žrtva tog napada, nije sudjelovao u tome, ni u pokretanju incidenta niti kasnije na bilo kakav način i smatram da nema nikakvoga razloga za njegovo kažnjavanje - poručio je Maroević. (tp, dž, dku)

  Iz drugih medija