screenshot HRT
NAKON POBJEDE PROTIV CEDEVITE

TRENER ZADRA 'POLUDIO' I NAPRAVIO ŠOU NA PRESICI Nitko nema muda. Ovo je maltretiranje, nas u stručnom stožeru, posebno publike kojoj sam se ispričao

Nakon 69:63 domaće pobjede protiv Cedevite u 9. kolu HT Premijer lige trener Zadra Ante Nazor je 'puknuo'.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. prosinac 2018. 09:26

Zadar se morao više nego je planirano namučiti kako bi “razvodnio” pričuvnu postavu Cedevite pa je na konferenciji za novinare nakon dvoboja trener Ante Nazor doslovce “puknuo”. Zašto? Nije se nikako mogao pomiriti s igrom svoje momčadi koju je u jednoj riječi opisao - nedopustivom.

A onda je nastavio...

- Moji igrači moraju shvatiti da žive i rade u Zadru gdje je publika naviknuta da se gine na parketu. Nitko nema “muda” ući u bitku, zagraditi skok i slično. Stariji ljudi mi govore da je Giuseppe Giergia znao zagraditi trojicu igrača, uzeti loptu i otići u napad. Za Krešu Ćosića mi govore kako onaj igrač kojem bi on uhvatio korak nije mogao proći bez blokade na utakmici. Arijan Komazec još uvijek na rekreaciji igra kao kompjuter. A što su moji igrači pokazali? Ovo je maltretiranje, nas u stručnom stožeru, posebno publike kojoj sam se ispričao kad sam odlazio s parketa. Mogu oprostiti grešku na utakmici, ali ne i nerad - zaključio je temperamentni Nazor.

Sterilan napad

Inače, čim je krenula utakmica vidjelo se kako će Zadar bez obrane imati problema s gostima, k tomu napad je izgledao skroz sterilno. U takvim okolnostima moglo se očekivati podosta nervoze, jednako na parketu i tribinama.

Mučenje je riječ kojom se zorno kazuje koliko je Zadranima bilo teško okrenuti rezultatski omjer na svoju stranu, učinio je to Bašić. Međutim, na kraju desete minute Cedevita je s jednom “tricom” opet uzela prednost.

Zvižduci iz publike

Imali su domaćini odličan početak treće dionice, Vuković je nanizao šest poena, činilo se kako sve ide na bolje jer se konačno priključio i Little, koji je svoj prvi šut uzeo u 27. minuti i pogodio tricu. Ali se pozitivno razmišljanje nije razvuklo u novo vrijeme, Cedevita je spremno dočekala nalet, razliku su podigli Jordano i Vitali.

Nakon opravdane zebnje, prije toga i ponekog zvižduka s tribina na zadarsku adresu, vratila se “krv u glavu”, u ruke i noge domaćih igrača, koji su uz življu publiku ipak uzeli bolji ritam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:33