JEDINSTVENA PRILIKA

VAŽNO JE ZVATI SE BOSCO U dva dana košarkaški i odbojkaši klub Bosco prvi puta u povijesti igrat će protiv Cibone i Mladosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2018. 13:39

Bosco proživljava najljepše dane svoga postojanja! Naime, ovaj katolički salezijanski košarkaški i odbojkaški klub u utorak i srijedu prvi će puta u povijesti imati priliku suprotstaviti se velikim imenima hrvatskoga sporta: Ciboni i Mladosti. Košarkaši Bosca novi su prvoligaši HT Premijer lige, a u 3. kolu (utorak, 20 sati) u Trnskom odigrat će susret protiv velikana hrvatske i europske košarke.

- Nemamo nikakav imperativ, želja nam je da se momci u toj utakmici dobro zabave. Jedinstvena je prilika igrati protiv Cibone u ovom rangu natjecanja, međutim ne treba biti impresioniran protivnikom. Odradili smo s njima jednu pripremnu utakmicu u kojoj smo vidjeli da u nekim stvarima možemo parirati – izjavio je trener Matija Brkljačić.

S druge strane, odbojkašice Don Bosca inače se natječu u 1.B ligi (Treća liga), ali će se u sklopu 1/8 finala Kupa sučeliti hrvatskom prvaku Mladosti u srijedu u 19:30 sati. Njihov put do „16 najboljih“ bio je uistinu trnovit: trebale su prvo pobijediti u Kupu Zagrebačkog odbojkaškog saveza i onda u Kupu Regije Sjever. U prijevodu: u šest utakmica ostvariti isto toliko pobjeda, što je ogroman uspjeh:

- Što se tiče očekivanja od utakmice, naravno da ovdje nema nekog rezultatskog imperativa. Mladost je najbolja hrvatska momčad, aktualne prvakinje Hrvatske, braniteljice Kupa Hrvatske, najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub… Svaki osvojeni poen, svaki dobar potez našim će curama mnogo značiti. Ovo je utakmica za uživanje, kao jedan blagdan koji nam predstavlja veliku radost i čast – istaknuo je predsjednik OK Don Bosco Luka Hudinčec.

Nevjerojatno je kako se poklopilo da „mali“ Bosco u svega dva dana odigra povijesne utakmice protiv nekadašnjih europskih prvaka. Moglo bi se reći – „Veliki tjedan“ za salezijance!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:59