Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIKA POBJEDA VUKOVA

VUKOVI ZAMRZNULI VELIKOGORIČANE NA PEDESET POENA Odmah nakon utakmice bivši hrvatski NBA-igrač održao je sastanak s igračima

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. studeni 2019. 21:21

Cibona je protutnjala Velikom Goricom, odigrala je uvjerljivo predstavu u derbiju i ostala jedina neporažena momčad u HT Premijer ligi. Gorica je lani dva puta svladala Vukove, no Cibona je ovoga bila vrlo ozbiljna, dojam je ozbiljnija nego je to bio slučaj u lanjske dvije utakmice, jer Gorica ih je natjerala na oprez. I stoga su Sesarove trupe uspjele ubaciti samo 50 poena prvaku.

Doduše, tko zna što bi bilo od ove utakmice da je Gorica nešto bolje šutirala, da prvi dio nije zaključila sa šutom za tri poena od 1-12, da na koncu utakmice nije šutirala ukupno samo 27 posto, od čega niti trideset posto za dva (11-37) i 5-23 za tri poena. Naravno, u ovoj priči pitalo se nešto i Cibonu odnosno njezinu obranu, pa ovaj postotak šuta Goričinih igrača ima svoj razlog i defanzivi Vukova.

Ako je domaćin imao neke šanse u ovoj utakmici, one su nestale u prvom dijelu, kad je Gorica mogla energetski parirati Ciboni - bilo je tako do posljednje četvrtine - dok je mogla trčati jednako kao i cibosi. Problem je bio u nekim loptama, a tri trice bile su takve, pa i neki ziceri, koji su šetali po obruču i iscurili.

Cibona je držala obranu, Cibona je znala kazniti svaku šansu kakva bi se ukazala. Gorica je zadnji trzaj imala u trećoj četvrtini, kad su Ivan Majcunić i Lovro Mazalin pogodili trice, no baš u tom periodu utakmice, kad je domaćin spustio na minus pet (40:45), vezali su domaći košarkaši četiri promašaja s crte i tu se Vukovi napokon odlijepili.

Posljednja četvrtina završila je s prednosti Vukova od 23:7, a tu više nije bilo niti moći, ali niti koncteracije u Gorice.

- Odigrali smo jako odgovorno, dva smo se dana pripremali za ovu utakmicu i odigrali smo jako dobro, posebice u obrani, jer smo Goricu zaustavili na 50 poena, a riječ je o momčadi koja bez problema ubacuje u ovoj ligi svima preko osamdeset - kazao je Ivan Velić, Cibonin trener.

Na koncu utakmice Velić je i odigrao s postavom u kojoj je Roko Prkačin bio na čistom krilu. Jednu je tricu momak koji će sljedećeg tjedna napuniti 17 godina pogodio iz picka, uglavnom pokazao je da se može koristiti i na toj vanjskoj poziciji.

- Treba vremena, nije se lako s pozicije četiri spustiti na poziciju tri, ali radimo na tome na treninzima, pa to sve bolje izgleda. Prije svega treba Roko steći naviku da u obrani brani vanjske igrače, napadački tu nema problema - podvukao je Velić, čija se momčad, ipak, potrošila u Velikoj Gorici, jer igrala je ona ozbiljnu utakmicu i tek treba vidjeti koliko je te snage iscurilo uoči utakmice u Beogradu protiv Mege u ABA ligi koja Vukove čeka u nedjelju u podne.

A da je kod Vukova bilo sve ozbiljno, sugerira i činjenica kako je ranije pod tuš morao Krešimir Ljubičić, jer trener nije bio zadovoljan njegovom reakcijom.

Što se tiče Gorice, Josip Sesar je nakon utakmice održao dugi sastanak s igračima u svlačionici.

- Više je to bilo ukazivanje na stvari koje su bile na terenu. Mislim generalno da smo se preplašili, jer, uz sav respekt prema Ciboni, koja odigrala dobro, mi smo im svojim glupostima išli na na ruku. Ovo je putokaz, treba nastaviti raditi, a na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Gorica je imala očajan šut...

- Mislim da nismo imali pravu selekciju šuta, pa taj naš ukupan šut od 26 posto dovoljno govori i o tome da nismo poštovali igru od samog starta. Pokušavali smo nešto, ali s obzirom na naš napad, nije bilo realno da se vratimo. Nakon 30. minute bio sam svjestan da postoji opasnost da sve ode na neku veću razliku, ali manje važno je li završilo 15 ili 20, mi smo svjesni da smo imali problema i sad je na nama da ih ispravimo i vjerujem da i hoćemo uoči naše sljedeće utakmice.

A to će biti Zadar u Zadru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:56