Screenshot
PONIŽENJE U BEOGRADU

ABA LIGA JE DANAS NA NAJNIŽOJ TOČKI! JASMIN REPEŠA SE NIJE POJAVIO NA PRESICI, AMERIKANAC ŠOKIRAN 'Bio je ovo najgora, najneprofesionalnija utakmica!'

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su regionalne ABA lige, oni su u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja svladali prošlogodišnjeg prvaka Budućnost iz Podgorice sa 97-54 (18-13, 29-8, 27-16, 23-17). Zvezda je, realno, bila i najbolja u doigravanju. I zasluženo će igrati sljedeće sezone Euroligu. Međutim...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. travanj 2019. 01:16

U drugoj utakmici finala bilo je plus 38, u posljednjem meču sezone, u majstorici finala Zvezda je, iako je igrala bez Joea Raglanda i Stratosa Perperoglua, otišla još dalje i ponizila Budućnost i njezinog trenera Jasmina Repešu te slavila sa 97:54. Sada je bilo plus 43.

Zvezda je, nakon što je dominirala osnovnim dijelom sezone, realno, bila i najbolja u doigravanju. I zasluženo će igrati sljedeće sezone Euroligu. Međutim...

Zagreb, 040315.
Kosarkaski centar Drazen Petrovic.
Kosarkaski Eurokup, utakmica izmedju momcadi KK Cedevita i Gran Canaric.
Na fotografiji: Jasmin Repesa.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Jasmin Repeša

To sve ne znači da je ova finalna serija, a bio je to samo nastavak lanjske finalne serije, bila propaganda košarke i ABA liga je trenutačno, od kada postoji, na najnižoj točki svoje opstojnosti. I pristojnosti. Nakon što je bilo svega na trećoj utakmici u Podgorici, pa i na četvrtoj - nije bila kamilica niti na prve dvije u Beogradu - Zvezda je još uoči majstorice plasirala priopćenje u kojemu je naznačila da će Budućnosti "uzvratiti gostoprimstvo", navodeći da će tu biti i dočeka u zračnoj luci, prisutnosti "snaga bezbedonosti", "prijatelja kluba", uz vrući doček u Pioniru.

To priopćenje bilo je obrazac kojega možete bez problema pronaći u nekoj sezoni Narcosa, ne u sportu...

Screenshot
Navijači Zvezde na parketu Pionira

I da će to tako biti svjedočio je ulazak Budućnosti na zagrijavanje u Pionir. Na terenu su se, kao i u Podgorici, sjatili navijači širokih vratova, okružili su igrače Budućnosti, s tribina su poletjeli tvrdi predmeti. Norris Cole je pogodio loptom kamermana, a ovaj se krenuo s njime obračunati, dok je Budućnost napustila parket i pobjegla u svlačionicu. I pri tome objavila da su pogođeni Earl Clark, Nemanja Gordić i Norris Cole, a neki crnogorski mediji objavili su i da je Suad Šehović zadobio ozljedu ruke i da će propustiti majstoricu ukoliko se ona uopće odigra. Međutim, igrao je, nešto kasnije.

Čekalo se 57 minuta, a onda je ipak krenulo s košarkom. I Zvezda je dominirala od starta, rugala se igračima Budućnosti na terenu i njezina pobjeda, na čistom sportskom terenu, doista nije bila upitna. I nema mrlju.

Inače, Jasmin Repeša se nakon finala nije pojavio na presici, a nekadašnji NBA prvak Norris Cole je prozvao ABA ligu preko Tvittera za sve što se događalo na majstorici.

"Bio je ovo najgora, najneprofesionalnija utakmica/okruženje!! Najgora!!", napisao je na Twitteru šokirani Amerikanac nakon utakmice koju će vjerojatno pamtiti cijeli život.

Inače, iako su bili svi pozvani u svlačionicu nakon svršetka utakmice, domaći kontigent igrača Budućnosti na terenu je čekao podizanje Zvezdinog pehara.

Za Zvezdu je KC Rivers ubacio 21 poen, uz šest skokova, David Davidovac ubacio 11 poena i skupio pet skokova, Mouhammed Faye deset poena, uz pet skokova (i fantastičnom obranom nad Earlom Clarkom), a Michael Ojo deset poena i šest skokova. Kod Budućnosti nitko nije bio dvocifren, tek je Norris Cole ubacio devet poena, uz tri asista.

Nakon utakmice je MVP-ijem finala proglašen Billy Baron, ali ABA liga je tu, čini se, opet pogriješila, jer nakon što je Goga Bitadze imenovan MVP-ijem osnovnog dijela sezone, a nije to trebao biti, čini se da je i sada, barem što se tiče finala, ključ za Zvezdine dobre igre bio Filip Čović, sin gazde Nebojše, čija bi karijera bila kud i kamo bolja da mu tata nije taj koji jest. Eto, vjerojatno bi Filip Čović bio, jer je to zaslužio, i MVP finala ABA lige...

No, nije to najveći problem ABA lige nakon ovog doigravanja.

Linker
25. travanj 2024 01:29