Beograd, 110417.
Dvorana Aleksandar Nikolic.
Finale ABA lige, druga utakmica, Crvena Zvezda - Cedevita.
Na fotografiji: Gianmarco Pozzecco, pomocni trener.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
CROPIX

SREZAN BROJ MOMČADI

ABA LIGA POSTALA KRAĆA ZA DVA KLUBA Evo tko će imati najviše predstavnika, koliko klubova ima Hrvatska i tko će ju točno predstavljati

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 23.05.2017. u 21:41

 • Na Skupštini regionalne košarkaške ABA lige koja je održana u Zagrebu odlučeno je da od iduće sezone u tom natjecanju sudjeluje 12 umjesto dosadašnjih 14 klubova.

  Uvedeno je i juniorsko natjecanje, ali i Superkup koji će se igrati u Baru.

  To znači da će Srbija i Hrvatska imati po tri kluba, a Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija po jedan. Još dva mjesta pripast će klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17. ostvarili najbolje koeficijente, odnosno, Srbiji i Crnoj Gori.

   

  Već sad je jasno da će se u sezoni 2017/18. u regionalnoj ligi boriti Cedevita, Zadar, Cibona, Olimpija, Budućnost, MZT, Mornar i Igokea, dok će preostala četiri mjesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u ligi. U odnosu na prošlu sezonu neće biti Krke i Karpoš Sokolija.

  Skupština je navela i da pokreće Superkup u Baru "sa željom da on postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe", ali se ne navode nikakvi drugi detalji.

  Skupština lige odlučila je i da tijekom iduće sezone organizira turnire za igrače do 19 godina, a ocijenila je kako je za razvoj košarke u regiji "neophodno u što kraćem roku" pokrenuti drugu ABA ligu.

  Poručeno je i kako je ABA liga po svim osnovama napravila korak naprijed, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrste temelje za dalji razvoj. U skladu s tim postavljene su jasne smjernice i prioriteti u daljem radu. Ostvarena je financijska dobit koja će u skladu s jednoglasnom odlukom Skupštine biti ravnomjerno podijeljena na klubove sudionike.

  Tagovi