Dragan Matic / Cropix
ITEKAKO REALNA PRIČA

AMERIKANCI KAKVIH IMA NA SVAKOM UGLU NUDE SE ZADRU, GRADOM LEBDI PRIČA O POVRATKU KAPETANA Već je tu, trenira i dobiva spoznaju o mogućnostima kluba

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 05. studeni 2019. 16:24

Kroz povijest regionalne košarkaške ABA lige još se nije dogodilo pet početnih poraza zadarske momčadi. Do ove sezone. I još se mora naglasiti kako su se četiri “potonuća” dogodila u ogledima s klubovima koje se na otvaranju sezone navodilo kao one iz druge kategorije; Krka i Cibona na Višnjiku, Mega Bemax i Igokea u gostima. Svoju je cijenu već platio trener Ante Nazor, dok se dolazak Danijela Jusupa očekivao s nadom u pozitivnu “šok” terapiju. Ali ni to se nije dogodilo.

Međutim, nitko onaj tko ozbiljno razmišlja o košarci ne smije ni pomisliti, a kamoli posegnuti za još jednom smjenom na klupi jer u iznimno kratkom vremenu nije moguće ispraviti sve učinjene pogreške, niti je netko čudotvorac. Važno je naglasiti kako je Danijel Jusup, iskreno, sportski, kazao kako ga nitko nije tjerao da dođe. I odlučio je graditi neku novu priču koja se unatoč svim nastojanjima i dalje “ne osjeća pod prstima”. Kad će, teško je prognozirati, ali stoji činjenica da su iza Nazora tri poraza, iza Jusupa dva i raspored kojeg se pribojavaju mnogi. Najprije dolazi Partizan, onda se ide na dvoboj s Mornarom, pa je Cedevita Olimpija u Krešinu domu, a iza toga slijede dva gostovanja kod FMP-a i Koper Primorske! Nimalo ugodno, ali na muci se poznaju junaci.

Uostalom, lani je Zadar upravo kontra Partizana, i to u gostima, okrenuo priču u bolji smjer, također nakon smjene na klupi, otkazalo se Alešu Pipanu, povjerenje dalo Nazoru. U konačnici se glavu u ABA ligi spašavalo kroz doigravanje. Može li se isti scenarij izbjeći, odnosno sasvim okrenuti, što znači čak dva zadnja mjesta na ljestvici prepustiti nekom drugom? Može, jer prema postulatima aktualnog trenera “samo se radom dolazi do rezultata”. U tu svrhu Jusup je podebljao stručni stožer, uvjeren kako se brod može okrenuti u valjanom smjeru. I zato mu treba ostaviti prostor za promjene, kao što se i čini jer dovelo se Akosa Kellera, otpustilo Jamesa Farra, kojem će sporazumno sjesti plaća za studeni, jednako i Nazoru.

Intenzivna je potraga za igračem koji će organizirati igru, povezati redove, i zato Zadrom i dalje lebdi žudnja o povratku Marka Popovića iz košarkaške “mirovine”. Prema nekim informacijama, Popović trenira ne bi li spoznao kolika je objektivna mogućnost uskakanja u postojeći roster u ulozi spasitelja.

Istodobno, jer vrijeme curi, u suradnji s menadžerima traje “češljanje” tržišta u potrazi za Amerikancima. Međutim, u izlogu su ili preskupi, ili neki kakve se može pronaći iza svakog drugog zadarskog kantuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:35