ABA liga
CIBONA NIJE USPJELA

BEOGRAĐANI DOŽIVJELI TEŽAK PORAZ Cedevita razbila drugu momčad Crvene zvezde i izborila polufinale Superkupa ABA lige

Piše: HinaObjavljeno: 20. rujan 2017. 19:25

Košarkaši Cedevite plasirali su se u polufinale Superkupa regionalne ABA lige koji se igra u Baru, oni su u četvrtfinalu svladali beogradski FMP sa 86-68 (20-22, 21-11, 16-15, 29-20).

Ako je ovo najava sezone, onda je ono što smo gledali u prošloj, a gledamo i na papiru ove sezone, onda su stvari na svom mjestu. Cedevita je polufinale ABA Superkupa, novog natjecanja kojim se najavljuje regionalna sezona, izborila tako što je prilično lako slomila FMP, drugu momčad Crvene zvezde, prvaka koji u Baru ne igra zbog pripremnog turnira na Kreti.


Iako je Jure Zdovc, trener Cedevite, umjesto u Bar otputovao u Atenu na oproštaj Dude Ivkovića, njegov pomoćnik Slaven Rimac, sam, pak, osvajač ABA lige s Cibonom prije tri godine, odveo je prvaka Hrvatske do uvjerljive pobjede, u kojoj je na parket istrčalo svih 12 igrača, a nitko više 26 minuta...


Tako je Rimac u srijedu predstavio novu Cedevitu, za koju nisu igrali samo Ivan Ramljak (lakša ozljeda) i Chris Johnson (još uvijek mu nije završila sezona u Kini), a koju bi u novoj sezoni napadački trebala nositi američka osovina Murphy - Nichols, njima bi se trebao priključivati Musa. Tu je Stipanović kao oslonac pod košem, a sve bi trebali organizirati Ukić i Cherry.


Protiv FMP-a su svi oni uglavnom odradili ono što će se od njih očekivati tijekom cijele sezone, a čak i prije no što se priključe Ramljak i Johnson, vidljivo je da Cedevita s Krušlinom, Katićem i Žganecom ima priličnu širinu.


Najbolje je to osjetio FMP, koji je Rimčeva momčad lomila ritmom, posebno sad već veterana Filipa Čovića, čije je "divljanje" stvaralo probleme u prvih petnaestak minuta, sin Zvezdina gazde Nebojše se u drugom poluvremenu "ugasio".


- Krajnji rezultat nije ogledalo utakmice jer treba biti iskren i reći da smo u ključnoj fazi utakmice, u posljednjoj četvrtini, kad u napadu nismo znali što bismo, pogodili neke teške šutove, kojima smo održali dvoznamenkastu razliku. Još su oni malo tu izgubili živce pa je sve otišlo na 20 poena - mirno je pobjedu prihvatio Slaven Rimac.


- Sad se okrećemo novoj utakmici, a dobro je što smo dobili i zato što poraženi igra odmah u četvrtak, trebamo se spremiti da bismo u petak izborili ulazak u finale.

Cibona bez polufinala Superkupa

Košarkaši Cibone nisu se uspjeli plasirati u polufinale Superkupa regionalne ABA lige, oni su izgubili četvrtfinalni susret u Baru od podgoričke Budućnosti sa 90-96 (21-27, 28-20, 23-20, 18-29).

Cibone je pobjede koštala loše odigrana četvrta četvrtina tijekom koje su njezini igrači uputili nekoliko nerezonskih šutova za tricu koje nisu pogodili. S druge strane, u junaka pobjede Budućnosti pretvorio se Danilo Nikolić s tri pogođene trice u posljednjih pet minuta.

Cibona je svoje najbolje razdoblje igre imala početkom treće četvrtine kada je Ivan Novačić serijom trica bio najzaslužniji za odlazak na 12 pogodaka prednosti (59-47). Nažalost, Novačić, kao i prvi Cibonin centar Ante Gospić morali su već početkom četvrte četvrtine napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka, a to se itekako osjetilo u igri hrvatskog kluba.

Novačić je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Cibone, Melvin Cleveland je dodao 18, dok su Budućnost do pobjede predvodili Danilo Nikolić sa 17, Nemanja Gordić sa 16 i Filip Barović sa 15 poena.

Ranije u srijedu se Cedevita plasirala u polufinale, hrvatski je prvak u četvrtfinalu svladalo beogradski FMP sa 86-68 (20-22, 21-11, 16-15, 29-20).

Cedevita je utakmicu protiv FMP-a riješila tek u posljednjoj četvrtini kada je serijom 10-0 od 34. do 37. minute pobjegla na nedostižnu prednost od 76-60.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bili su Džanan Musa 16 i Demetris Nichols sa 15 koševa, dok je Filip Čović ubacio 21 poen za FMP.

Cedevita će u polufinalu u petak igrati protiv Mega Bemaxa koji je sa 83-72 nadigrao Igokeu.

U posljednjem četvrtfinalu kasnije će još igrati Partizan i Mornar.

Linker
19. travanj 2024 09:44