Ivan Klindic / CROPIX
CROPIX

Slaven Rimac i Jurica Golemac

POTVRĐENO

CEDEVITA OLIMPIJA EKSPRESNO PRONAŠLA NASLJEDNIKA SLAVENA RIMCA Trenersku klupu preuzeo najbolji hrvatski trener mlađe generacije

AUTOR:
  • Hrvoje Slišković,
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 27.01.2020. u 20:06

 • Košarkaška, trenerska i životna priča Slavena Rimca i Jurice Golemca dobila je novo poglavlje.

  Jurica Golemac, nekadašnji Rimčev pomoćnik kad je Cibona osvajala ABA ligu, naslijedio je svog tadašnjeg suborca na mjestu glavnog trenera Cedevita Olimpije.

  Kad se tijekom ljeta Cedevita selila u Ljubljanu, jedan od imperativa “hrvatskog dijela kluba” bio je da Slaven Rimac, a ne Jure Zdovc, bude glavni trener. Odlučivalo se između njih dvojice jer je Rimac tada imao ugovor s Cedevitom, a Zdovc s Olimpijom. Treći trener nije imao ozbiljnu šansu, no danas, pola godine kasnije, u klub je stigao novi trener.

  Rimac je smijenjen (službeni naziv je sporazumni raskid ugovora) nakon četiri uzastopna poraza u ABA ligi. Tri domaća, od Igokee, Mornara i Primorske te u Beogradu od Partizana, s kojima su kompromitirani izgledi kluba za plasman u polufinale play-offa.

  Jurica Golemac, trenutačno najbolji hrvatski trener mlađe generacije, radio je odličan posao u Primorskoj, a napustio ju je nakon polovice sezone (omjer 8-3) zbog velikih financijskih problema u klubu. U međuvremenu je bio vrlo blizu preuzimanja Budućnosti, kandidirao je i za vođenje euroligaša Bayerna, a sada će karijeru nastaviti u Cedevita Olimpiji. Prvi cilj je u preostalih pet kola vratiti se u zonu ulaska u doigravanje.

  Ako se Cedevita Olimpija u međuvremenu nije dogovorila za jednokratnu isplatu onima koji više ne rade u klubi, sljedećih će mjeseci istovremeno plaćati trojicu glavnih trenera: Zdovca, Rimca i Golemca.

  Iz drugih medija