Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'MAJSTORICA' POLUFINALA

CEDEVITA ZA FINALE MORA 'OSVOJITI' MORAČU Trenutak istine: 'Pritisak je zabavan. Karakter pokazuješ kad je ulog sve ili ništa'

Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2018. 15:36

Košarkaši Cedevite u nedjelju (19 sati) će u podgoričkoj dvorani Morača pokušati učiniti što im ove sezone još nije uspjelo, pobijediti Budućnost pred njezinim navijačima, i na taj način izboriti mjesto u finalu doigravanja ABA lige.

"Ovo je velika utakmica za obje momčadi. Dosadašnje utakmice bile su neizvjesne i u svakoj je publika odigrala ulogu. Čekaju nas zahtjevni uvjeti, luda atmosfera, ali ne smijemo misliti na publiku, idemo obaviti svoj posao. Naši treneri rade odličan posao u pripremi za ovaj dvoboj", rekao je jedan od ponajboljih igrača hrvatskog prvaka, 27-godišnji američki branič Will Cherry, na konferenciji za medije održanoj u petak u Cedevitinom košarkaškom domu na zagrebačkom Velesajmu.

Cherry je propustio u završnici prve utakmice donijeti 'break' Cedeviti promašenim slobodnim bacanjima, iako je do tada bio najbolji igrač utakmice sa 24 koša i pet skokova. U zagrebačkom srazu Cherry se nije posebno istaknuo u realizatorskoj ulozi, ali je sa deset koševa, četiri skoka i četiri asistencije dao svoj doprinos pobjedi. Amerikanac se veseli utakmici u kojoj je ulog za obje momčadi isti - plasman u finale ABA lige.

"Obje momčadi su pod pritiskom. Krenuli smo u sezonu s nekim očekivanjima, a ona ne uključuju zaustavljanje u polufinalu. Pritisak je zabavan. Takve utakmice su one u kojima pokazuješ karakter, kad je ulog sve ili ništa.

Igrat ću najbolje što mogu. U prvoj utakmici sam igrao kao MVP, a izgubili smo. U drugoj je više do izražaja došla momčadska igra i pobijedili smo. Štogod momčad trebala od mene, to ću dati. Samo da odemo u finale", istaknuo je Cherry te dodao:

"Bit ćemo spremni. Domaći teren ima ulogu, ali možemo do pobjede bilo gdje. Trebali smo pobijediti već u prvoj utakmici. Ovo je, više od svega, vrijeme da uzvratimo tim momcima za sve ovosezonske poraze."

U nedjelju će Cedevita po treći put ove sezone gostovati u Morači, gdje nijednom u prijašnja tri pokušaja pod vodstvom Jure Zdovca nisu uspjeli pobijediti.

Zagreb, 250318.
Dom sportova, dvorana II.
Druga utakmica doigravanja ABA lige,
KK Cedevita - KK Buducnost Voli.
Na fotografiji: Will Cherry.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

"Nemam neki poseban predosjećaj što će se dogoditi. Imali smo priliku pobijediti u prvoj utakmici. Na papiru će ovo biti teže. No, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo odigrati puno bolje, puno čvršće. Bit će kompletno drugačija utakmica, jer je zadnja, s puno više pritiska na obje strane", istaknuo je slovenski stručnjak koji je rijetko potpuno zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

"Drugu utakmicu smo igrali na momemente kako bih želio. To treba ponoviti i još poboljšati. Sve će se brojati, i ta slobodna bacanja, svaki napad, svaka obrana će biti jako bitna. Moramo biti pametni. Imamo par igrača koji se moraju kontrolirati u takvoj atmosferi. Moramo na njih paziti."

Svjestan je Zdovc težine zadatka koji je pred njima, jer Budućnost je ove sezone pred svojim navijačima poražena samo triput i to u utakmicama Eurokupa, protiv turske Darušafake, ruskog Lokomotiv Kubanja i njemačkog Bayerna.

"Igramo u teškoj atmosferi. Budućnost izgubila kod kuće samo kad su bili europski suci, a ne iz regije. No, uvjeren sam da ćemo imati pravi kriterij i dati svoj maksimum."

Zdovc je spreman i na eventualna taktička iznenađenja kolege Aleksandra Džikića koji vodi Budućnost.

"Sve je moguće, iako nismo primjetili da bi oni nešto mijenjali. Napadat će nas gdje smo najslabiji, na Musu koji je naša najveća rupa u obrani, ali i on može biti dobar, kad hoće. Na niskom postu su nas dosta kaznili u prvoj utakmici. U drugoj smo već bili bolji, hrabriji. Moramo odigrati timsku obranu. Ako ćemo opet ići na utakmicu od 90 poena, onda će biti teško", zaključio je Zdovc.

Cedeviti ovo nije prvi put da u Podogorici igra odlučujuću utakmicu za polufinale. U sezoni 2014/15., kad se polufinalna serija igrala na tri pobjede, Cedevita je pod vodstvom Jasmina Repeše okrenula zaostatak od 0-2, nakon dva uvodna poraza u Podgorici te u petoj, odlučujućoj utakmici slavila u Morači sa 70-66. U redovima hrvatskog prvaka sličnom se scenariju nadaju i ove, uskršnje nedjelje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:44