Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
'PROMJENJIVA' CEDEVITA U FINALU

CEDEVITIN TRENER NAKON PORAZA U BEOGRADU BRILJANTNO ISPALIO I NASMIJAO NOVINARE 'Imam malu glavu... Nisam sretan, ja sam klaun!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2017. 01:16

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja ABA lige Cedevita je u Beogradu poražena od Crvene zvezde 81:66. Beograđani su tako poveli 1:0, a sljedeća utakmica na istom mjestu se igra već u utorak od 18:30h.

"Čestitam Crvenoj zvezdi ne samo na današnjoj pobjedi nego zato što su po mojem mišljenju zaslužili igrati u playoffu Eurolige. Danas je Zvezda igrala odličnu utakmicu i zaslužila je pobjedu. Ja sam napravio neke greške i ispričavam se svojim igračima. Zamjeram sebi prerano pozvani 'time-out', a i trebao sam možda više igrati s Tomasom na 'trojci'. Mogli smo i drugačije braniti 'pick' u kojem nas je Walters stalno napadao i tu ćemo promijeniti neke detalje", rekao je pomoćni trener Cedevite Gianmarco Pozzecco.

Jedna njegova izjava nasmijala je novinare.

"Imam malu glavu... Nisam sretan, ja sam klaun".

"Srećom, sutra imamo drugu utakmicu. Dobro smo otvorili utakmicu, bili smo koncentrirani i fokusirani na ono što smo pripremili. Igrali smo odlično i bili smo svježi, a onda je Zvezda počela igrati puno agresivnije u obrani", rekao je Pozzecco, koji je vodio momčad s klupe budući da je Veljko Mršić zbog kazne ostao na tribinama.

"Toni Katić je igrao odličnu utakmicu, no nemamo pravog rezervnog razigravača. Luka Babić nam je puno pomogao, on može igrati razigravača, no onda moramo pomicati sve igrače na terenu, a to nije lako protiv jedne od najboljih obrana u Europi. Sutra će opet biti teško, ali opet ćemo pokušati. I danas smo se borili do kraja, a sutra je novi dan", dodao je Pozzecco na koga se nadovezao i trener Zvezde, Dejan Radonjić:

"Ambijent je stvarno bio dobar i ja osobno i momci sutra očekujemo još bolju atmosferu i još bolji ambijent. Nadamo se, zaslužili smo, da to bude tako sutra. Nisam prezadovoljan utakmicom. Zato znam da nas sutra čeka težak zadatak i u ovakvim serijama je druga utakmica uvijek izuzetno opasna. Mi smo već imali takvo iskustvo prije nekoliko godina kada smo došli do neke razlike u jednom trenutku protiv Partizana i mislili smo da je to to, a to nije bilo realno", rekao je Radonjić pa dodao:

"Cedevita je večeras pokazala ozbiljnu kvalitetu i nije slučajno slagana da ponovno igra Euroligu. Ova razlika na kraju nije realan odnos snaga ni večeras ni uopće, posebice ne u odnosu na ovu momčad koja sada nastupa za Zvezdu. Početak utakmice je bio sjajan za ekipu Cedevite. Koristili su svaku našu lošu situaciju i veliku kvalitetu koju posjeduju. Morali smo puno izgarati na terenu i tu je značaj simbioze terena i tribine bio izuzetno kvalitetno pokazan. Pravili smo greške, ali smo uspjeli doći do 1:0."

Linker
19. travanj 2024 18:55