Bruno Konjevic / CROPIX
SVE PREMA OČEKIVANJIMA

CIBONA DRŽALA REZULTATSKI PRIKLJUČAK DO TRENUTKA KOJI JE PROMIJENIO SVE Koliko su Vukovi daleko od euroligaških momčadi zorno pokazuje jedna situacija

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. studeni 2019. 22:14

Iako je Cibona ostavila sasvim pristojan dojam, iako je u završnici utakmice, na nešto manje četiri minute do sirene imala i samo minus tri, na koncu je Zvezda potvrdila ulogu favorita i slavila je u Zagrebu sa 86:72.

Premda hendikepirani u rosteru, jer je Shane Gibson zbog natučenih rebara bio izvan pogona, Vukovi su se sasvim dobro držali na otvaranju utakmice sa Zvezdom. Parirali su energijom fizički, ali igrački raskošnijem sastavu, pa doista nisu izgledali kao momčad koja nema šanse. Vrlo je hrabre minute odigrao Roko Prkačin, štoviše, da ga je momčad malo više tražila u napadačkim rješenjima, mogla je Cibona imati i više koristi. Problem je, jasno, bio ukupni skok Vukova, tu je dominacija Zvezde, iako je i ona bila bez ogromnog Micheala Oja, bila očita.

Cibona je držala rezultatski priključak do onog trenutka kad Zvezda nije počela pogađati s vanjskih pozicija. Doduše, još prije toga je Stratos Perperoglou načeo Ciboninu obranu, da bi je dokusurili, svaki s po tri trice, Charles Jenkins i Filip Čović. Treća Čovićeva trica pala je sa zvukom sirene za odlazak na odmor, pa je gost imao na poluvremenu 43:35.

Inače, Filip Čović je u prvih 20 minuta već postigao deset poena, a riječ je o igraču oko kojega se lome koplja među Zvezdinim navijačima, jer sin od šefa crveno-bijelih, Nebojše Čovića u Euroligi ne može zabiti ništa.

Koliko je Cibona daleko od takvih, euroligaških obrana, zorno je pokazalo već prvo poluvrijeme.

Početak nastavka donio je nove Zvezdine dobre minute, pa je gost u 24. minuti imao već velikih 53:39. U posljednjih deset minuta, iako je Zvezdu u reketu prilično mučio Filip Bundović, Cibona je otišla s minus 12 (56:68).

Još jedan problem iz prizme Vukova, uoči posljednjih deset minuta bio i taj što je prvi defanzivac u vanjskoj liniji, Josip Bilinovac skupio pet osobnih. Usput, Zvezda je nakon samo minutu igre u zadnjem kvartalu već bila na 73:56.

Vukovi su, međutim, ponovno pronašli energiju i pokušali su još jednom napraviti utakmicu neizvjesnom. Roberto Kovač je stavio tricu za 65:73 na nešto više od šest minuta do konca, a tu je reagirao i Andrija Gavrilović, koji je prvi puta na utakmicu postavio petorku s kojom je želio imati što manje problema, sa Strasom Perperoglouom na poziciji četiri.

I to mu nije dalo rezultata, jer Roberto Kovač je bio vruć, Cibona borbena, a kada je Matic Rebec ukrao loptu Lorenzu Brownu, položio je za samo minus tri (72:75) na našto manje od četiri minute do sirene. Brown je brzo potom, ipak, vezapo pet poena, tricu i pogođenu kontru pa je u posljednje tri minute Zvezda ušla sa 80:72.

Gosti bez kockanja

I time konačno trasirao pobjedu Zvezde, dok Vukovi od te krađe Rebeca više nisu postigli poen do konca utakmice. Gost se nakon početnih poraza u sezoni od Budućnosti i Krke, u Zagrebu nije želio kockati. Igrala je Zvezda, štoviše, puno bolje nego u Novom Mestu, jer da je bila na toj razini, ova bi utakmica ostala u vlasništvu Cibone.

Ovako, Cibona je upisala četvrti poraz u pet odigranih kola ABA lige. I u šestom ih čeka sličan ispit, jer za tjedan dana Vukovi će u goste Budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:58