Foto: Darko Tomas / CROPIX
VEĆ JE DOVEDEN NOVI IGRAČ

CIBONA EKSPRESNO OSTALA BEZ IGRAČA KOJI JE DOVEDEN KAO POJAČANJE Napravio je eksces i on više ne trenira s nama! Preko takvih stvari ne želim prijeći

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. listopad 2018. 16:28

Usituaciji kad se oko Cibone ne pojavljuju novi sponzori, potpis ugovora o partnerskom odnosu s tvrtkom iz privatnog sektora (ugovor sa Zagrebačkim Holdingom to ipak nije) dobra je vijest. Cibona i Erste banka sklopili su sporazum o partnerskoj suradnji prema kojem će banka, osim seniorske momčadi, podržavati i rad s mladima. Usput će logo Erste banke i krasiti Cibonin dres u sljedećim utakmicama.

Međutim, taj dres više neće nositi Filip Kraljević, koji je ovo ljeto doveden kao prvo pojačanje momčadi.

- Kraljević je napravio jedan eksces, tako da odlazi, ljudi iz kluba to rješavaju. On više ne trenira s nama - kaže Cibonin trener Ivan Velić.

Čime se Kraljević ogriješio o klupsku disciplinu?

- U startu smo postavili neka pravila. Na utakmici protiv Šibenika tražio sam od njega da napusti klupu, da ode u svlačionicu, a on se na to oglušio. Nisu ta pravila osmišljena samo za Kraljevića, jer ako pravila postoje, ona se odnose na sve i treba ih se držati, samo je on prvi naletio.

Jer nije htio u svlačionicu...

- Nakon izmjene je napucao bocu s vodom, bilo je to dosta negativno, a ja preko takvih stvari ne želim prijeći.

Da se to nije dogodilo, Kraljević bi i dalje bio u Ciboni?

- Da, sve bi bilo u redu.

Znači, ispada da je Velić zadovoljan onime što je Kraljević dosad odigrao?

- Ne, nisam zadovoljan. Možda bih ga i mijenjao, kao što ću možda mijenjati neke druge igrače. Naravno, uvijek bi bilo dobro da je svatko tko dođe na 20 poena i deset skokova...

Filip Bundović
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Filip Bundović

Pa je stigao Filip Bundović, s kojim je sklopljen ugovor. Trebao je biti i ljetos, no Bundović je otišao u drugu tursku ligu, ali se ondje nije dugo zadržao. Evidentno je da je Cibona imala velikih problema u branjenju pick-igre, kako s Kraljevićem tako i s Jeffersonom. Bundović, iako krilni centar, mogao bi to lakše braniti...

- On je četvorka, koja može pomoći na petici. Bio je s nama dva tjedna ovoga ljeta, trebao je odmah i ostati, no odlučio se za Tursku. O tome zašto je tako odlučio može se razgovarati, mi smo svjedoci da puno mladih igrača donosi krive odluke. Kad je odlazio, rekao sam mu da će se najkasnije do 1. studenog vratiti nazad, vratio se dva tjedna ranije. Nema strpljenja kod mladih igrača, puno je utjecaja sa strane. Ako svi papiri budu riješeni, Bundović će igrati već protiv Cedevite u nedjelju.

Kraljević neće, a uz Marina Rozića, koji je ozlijeđen, Vukovi će biti možda i bez Marka Ljubičića, koji ima problema sa šakom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:46