Bruno Konjevic / CROPIX
16. KOLO

CRVENA ZVEZDA UVJERLJIVOM POBJEDOM NAD CIBONOM U BEOGRADU ZATVORILA POSLJEDNJE KOLO ABA LIGE Bundović i Novačić najistaknutiji u redovima Vukova

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 21:12

Crvena zvezda - Cibona 102:80 (31:17, 22:16, 21:25, 28:22)

CRVENA ZVEZDA: Punter 7p, 3a, Kuzmić 6, Brown 13p, 4s, 14a, Perperoglou, Baron 7p, 3a, 3ol, Dobrić 10p, 4ol, Gist 15p, 6s, Jenkins 6, Simanić 13, Jovanović 5, Ojo 7, Štimac 13.

CIBONA: Rebec 5p, 5il, Katić, Bundović 19p, 3s, Vucić 4p, 8s, Novačić 16, Prkačin 5p, 4s, Badžim 9p, 3s, 4il, Rozić 2, Ljubičić 2p, 3s, Gibson 11p, 3a, Ramljak 7p, 5s, 3a, 4il.

BEOGRAD - Dvorana Aleksandra Nikolića. Gledatelja 1.753. Suci: Belošević, Arsenijević i Hadžić.

Cibona je odigrala slabu utakmicu u Beogradu, bila je preplašena, ali i bez vidljivog motiva, valjda i sama ne vjerujući kako se u ogledu s euroligašem može izvući bilo što osim uvjerljivog poraza.

Na koncu je Zvezda slavila sa 102:80, Cibona je pri tome izgubila čak 21 loptu, iako je ostao dojam da Zvezda čak i nije igrala na razini agresivnosti kakvu je u stanju prezentirati. Uostalom, nije tu bilo niti ključnog defanzivca Branka Lazića...

I prijetilo je dobrim dijelom utakmice, jer već je u prvoj četvrtini Cibona zaostajala deset razlike, da sve ode u blamažu. Nije, jer se u nastavku uprizorio, nakon što su prvom dijelu mučio s tri brze osobne pogreške, Filip Bundović.

Cibonin je centar, najbolji igrač ove sezone, čovjek koji je direktno utjecao na barem dvije od pet Ciboninih regionalnih pobjeda, ubacio 19 poena u drugom poluvremenu i to je ključni razlog zašto Zvezda nije otišla na preko trideset poena viška.

Ivan Novačić je nešto pogodio s vanjskih pozicija, ali Cibona nikako nije uspijevala dobiti ništa. Pokušala je na početku utakmice puštati vanjski šut, ali to nije bila opcija, pa kad su počeli izlaziti na ruke Zvezdinih šutera, počeo je nered u reketu.

Na tribinama Pionira, koji se danas zove Dvorana Aleksandra Nikolića, a i to je dobar pokazatelj tko i što je danas Cibona, stiglo je tek 1.700 ljudi. I bila je to mlaka atmosfera, jer Cibona niti u Beogradu nije više mamac. Bilo je jasno da ona nije na razini na kojoj može parirati euroligašu, bilo je i jasno da ne može držati intezitet igre kakav je u stanju imati Zvezda, ali ostao je loš dojam za svakog navijača. Jer, Zvezda se rugala sa Cibonom, u jednom trenutku je promašila dva vezana zakucavanja, jer su njezini igrači težili atrakciji. I dok su pokušavali zakucati u koš Vukova, barem dva igrača Cibone ostala su ispod Zvezdina koša...

To je bila ružna slika Cibone. Nemoći u vremenu današnjem. A traje to predugo. Predugo da se svi skupa nismo na tako što navikli.

Igrati ABA ligu i imati cilj samo ostati u njoj je uvreda za cijelu povijest ovog kluba. Ako to još nekoga zanima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:39