Screenshot
NA PRAGU PONAVLJANJA POVIJESTI

FINALNA SERIJA ABA LIGE IDE U MAJSTORICU Jasmin Repeša slavi i vraća se u Beograd, čeka nas sigurnosno najrizičnija utakmica u povijesti ABA lige

Branitelji naslova prvaka regionalne ABA lige, košarkaši Budućnosti u četvrtoj su utakmici finala ovogodišnjeg doigravanja na svom parketu svladali Crvenu zvezdu sa 84-80 (20-25, 15-13, 22-20, 27-22) i tako omjer u pobjedama izjednačili na 2-2 pa će o prvaku odlučivati peta utakmica koja će se igrati u ponedjeljak u Beogradu.
Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2019. 00:09

Prije četvrte utakmice finala je u Podgoricu stigla “čestitka” disciplinskog ABA lige, Saše Pavličića-Bekića, koji je Budućnost kaznio pražnjenjem dijela gledališta, točnije mjesta uz parket i prva tri reda tribina.

Međutim, bila je to mala kazna za sve ono što se u Morači događalo dva dana ranije ako uzmemo u obzir da je Zadra ove sezone kažnjavan i za manje nerede. Ali to u konačnici nije ni važno koliko činjenica da je Jasmin Repeša na pragu ponavljanja povijesti, odnosno da je Budućnost nakon kombiniranih -57 u prve dvije utakmice dobila obje na svom terenu i vraća se u Beograd, gdje će se odigrati, valjda, sigurnosno najrizičnija utakmica u povijesti ABA lige.

Norris Cole i Edwin Jackson nosili su Budućnost do pobjede u petak navečer, iskombinirali su 54 poena i bili ključ protiv Zvezde, koja je vjerovala da do trofeja i mjesta u Euroligi sljedeće sezone može doći već u Podgorici.

Nije se dogodilo, za uspon na regionalni tron igrat će se u dvorani Aleksandar Nikolić, poznatijoj kao Pionir. Nakon svega što se događalo u ovoj seriji, obostranog vrijeđanja, incidenata u obje dvorane, u nedjelju od 19 sati rat se nastavlja...

ABA LIGA, FINALE (do tri pobjede): Budućnost - Crvena zvezda (2-2) 84:80 (Cole 31p, 6s, 6a, Jackson 23, Clark 15p, 6s/Baron 24p, 4s, 3a, 5il, Faye 14p, 7s, 4a, Dobrić 14p, 4s)

Linker
25. travanj 2024 01:22