Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
RUTINSKA POBJEDA VUKOVA

FOTO: CIBONA DEKLASIRALA ZADRANE, TORNADO PREŠAO GRANICU DOBROG UKUSA! Na povike upućivane jednom igraču domaćih mogli su komotno reagirati i suci

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 10. siječanj 2020. 22:46

Cibona 89

Zadar 60

ZAGREB - KC Dražen Petrović. Gledatelja 2000. Suci: Majkić, Porobić i Mrdak.

CIBONA: Bilinovac, Rebec 16p, 3s, 9a, Katić, Bundović 7p, 7s, Vucić 2p, 3s, Novačić 20p, 4s, Prkačin, Badžim 7, Rozić 10p, 5s, 5ul, Ljubičić, Gibson 14p, 7s, 4a, 3il, Ramljak 8.

ZADAR: Uljarević, Allen 20p, 5s, 3a, 4il, Ivanov 6p, 4s, Siriščević 3, Palokaj 3, Vuković 5p, 12s, Junaković 7, Fundić 5p, 4s, Planinić, Keller 2p, 5s, Gilbert 9p, 4s, 3il.

Utakmica sezone. Ili barem njena dosadašnjeg tijeka. Tako je najavljena i takva je bila. Za obje momčadi. Samo što je Cibona to očito shvatila daleko ozbiljnije od Zadra, koji se u prvih pet minuta hrvatskog derbija 15. kola ABA lige nije pojavio na parketu Draženova doma. Pa su Vukovi poveli 12:0, dočekali zadarski koš nakon četiri minute i 20 sekundi te produžili do 17:2 i time zapravo zaključili priču. Naravno, trebala je momčad Ivana Velića ostati ozbiljna, što su domaći igrači i napravili te je stoga preokret bio tek misaona imenica za Zadar.

Tako je Cibona u petak pred ugodno popunjenim tribinama na koje se smjestilo oko dvije tisuće navijača - došlo je i stotinjak pripadnika Tornada, koji su u dvoranu ušli kod 17:5 i do kraja se "zabavljali" isključivo vrijeđanjem protivnika, najviše Filipa Bundovića, i to do te mjere da su čak mogli reagirati suci jer skandiranje upućeno domaćem centru pre[lo je svaku granicu dobrog ukusa - gotovo pa osigurala ostanak u regionalnom društvu. S petom pobjedom (dvije više od posljednje Mege) i 2-0 protiv Zadra do kraja bi se moralo dogoditi čudo ili nekoliko njih da Cibona osnovni dio ABA lige zaključi na jednom od posljednja dva mjesta.

U ovoj utakmicu su Vukovi od prve sekunde imali jasnu ideju kako slomiti protivnika, a nakon što su se u prve četiri minute svi starteri upisali među strijelce, lavina se zakotrljala. I više se nije mogla zaustaviti jer su redom dobre dionice nizali Gibson, Rebec, Novačić i Rozić, odnosno oni od kojih se očekuje da u ovako važnim okršajima daju više, dok su na drugoj strani zakazali svi osim Bryona Allena pa bez viroznih Dominika Mavre (nenadoknadiv hendikep za momčad Danijela Jusupa) i Bashira Ahmeda nije bilo nade za Zadar...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:20