Zagreb, 211214. Dvorana Dom sportova.
Kosarkaska utakmica Aba lige Cedevita - Szolnoki.
Na fotografiji: Jasmin Repesa.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

ISKRENA REAKCIJA

'JESU KRIVI ŠIPTARI, USTAŠE, NIJEMCI, AMERIKANCI...NE ZNAM VIŠE TKO JE KRIV' Bivši izbornik Hrvatske nije birao riječi nakon šoka u Beogradu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.04.2019. u 08:03

 • Težak poraz u prvoj utakmici bio je bolji dio boravka Budućnosti u Beogradu jer društvo iz Podgorice se kući vraća osramoćeno i poniženo.

  Konačnih 38 razlike za Crvenu zvezdu u drugoj utakmici finala ABA lige i vodstvo od 2-0 pretvorili su ovu seriju u jednosmjernu ulicu. Od -57 u dvije utakmice se euroligaš pod vodstvom našeg Jasmina Repeše još i može oporaviti, ali način na koji igra Crvena zvezda, dominacija prikazana u dvije beogradske utakmice navodi na zaključak da bi ovo finale moglo biti gotovo već u sljedećem susretu uz Moraču.

  Repeša pak nakon ove utakmice nije govorio o igri, dijelom i zato jer nije imao o čemu ni pričati na tu temu, ali se zato razvezao o ozračju u dvorani Aleksandar Nikolić, negdašnjem Pioniru...

  - Čestitao bih stručnom stožeru i igračima Zvezde na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi, ali nažalost, za mene je glavni dojam nešto sasvim drugo, što nema veze s košarkom. Za 57 godina sam prošao sve teške terene, zahtjevne utakmice, s reprezentacijom, i na Final Fouru, i na velikim natjecanjima... Međutim, ovakav linč nikada nisam doživio, a ni vidio u svom životu! Žao mi je što je to tako. Prije svega zbog košarke, svih vas i nas. Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje do završetka samoga, nije se suzdržavao Repeša.

   

  Netko je kao razlog svemu spomenuo prologodišnju finalnu seriju Zvezde i Budućnosti.

  - Znam da je bilo tenzija, ali se nisam time bavio. Kao što sam s Nešom Ilićem popio kavu prije utakmice. Bio na ručku s susjedom iz Čapine koji ovdje sada živi, a veći je Zvezdaš vjerojatno od svih. Ako nastavim pričati o tome, pogrešno ćete me shvatiti. Moj najveći uspjeh je što sam zadržao obitelj, a ne sportski ili ekonomski. Jesu krivi šiptari, ustaše, Nijemci, Slovenci, Amerikanci... Ne znam tko je više kriv. Ovo je kolektivna histerija, oprostite. Pljuju, galame, bacaju... Ja to ne mogu shvatiti. Strah me je da ne otvaramo diskusiju na pogrešan način - zaključio je Jasmin Repeša.

  Iz drugih medija