REUTERS
MINHENSKI SASTANAK

JOŠ JEDAN KORAK UNATRAG ZA REGIONALNU LIGU Odluka Udruženja dioničara Eurolige dodatno dovela u pitanje budućnost ABA lige

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 22:51

Dok se u ABA ligi vode unutarnje bitke ili se pak spašava što se spasiti da, budućnost ovog regionalnog natjecanja u kojem će sljedeće sezone igrati dva hrvatska kluba - Cibona i Zadar - s minimalnim šansama za bilo kakav visoki plasman, dodatno je dovela u pitanje odluka Udruženja dioničara Eurolige (klubovi) u Münchenu po kojoj više nema izravnog ulaska među elitu kroz nacionalne i regionalne lige.

Naime, ECA je odredila da uz 11 licenciranih klubova dvije posebne pozivnice dobivaju još ASVEL i Bayern, u Euroligu će dva kluba (finalisti) iz Eurokupa, dok će se preostala tri mjesta popunjavati pozivnicama.

- Sljedeće dvije sezone će pobjednik ABA lige sigurno ići u Euroligu - kaže Domagoj Čavlović, direktor Cibone i potpredsjednik ABA lige. - Euroliga je napravila određene promjene, uključujući promjenu dodjele licenci. Međutim, ABA liga ima garanciju da je prioritet za jednu od tri pozivnice. Na nama je sad zajednički natjecanje dovesti na još višu razinu, opravdati povjerenje Eurolige i osigurati još bolji status našim klubovima.

Poruka je prilično optimistična, ali u konačnici je ovo još jedan korak unatrag za natjecanje koje je, podsjetimo, ne tako davno u Euroligu svake godine davalo tri kluba...

Linker
19. travanj 2024 23:13