Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NOVI PORAZ VUKOVA

JOŠ JEDNA DOBRA UTAKMICA NAKON KOJE ĆE BODOVI PONOVO U AUTOBUS Cibona se dobro držala protiv bivšeg ABA-prvaka, stvari riješene u samoj završnici

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. siječanj 2020. 21:25

Cibona 78

Budućnost 87

(25:27, 20:17, 19:24, 14:19)

ZAGREB - Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 800. Suci: Juras, Nikolić i Špendl.

CIBONA: Rebec 5a, 3il, Katić 3p, 3s, 3a, Bundović 18p, 3s, Vucić 8p, 5s, Novačić 6, Prkačin 6, Badžim 11, Rozić 8p, 4s, Gibson 8p, 4a, Ramljak 10.

BUDUĆNOST: Cobbs 24p, 3s, 7a, Bamforth 7, Šehović 6p, 3s, Martin 15p, 6s, 3il, Ilić 2p, 9s, Z. Nikolić, Drobnjak, Kilpatrick 11p, 4s, 5a, Božić, Popović 11, Meiers 2, D. Nikolić 9.

Cibona je odigrala još jednu pristojnu utakmicu u ABA ligi, no još jednom je u završnici onaj kvalitetniji, a bila je to ovoga puta Budućnost, upisala pobjedu. Bili su Vukovi na 76:78 na nešto više od tri minute do konca, čak se obranili, a Ivan Novačić šutirao je prilično otvorenu tricu za vodstvo Cibone, no taj šut iscurio. Do konca su stvari u svojim rukama držali defanzivno Hassan Martin i Petar Popović, a napadački Justin Cobbs i Sean Kilpatrick, pa je Budućnost serijom 9-2 zaključila utakmicu i upisala pobjedu koja ih ostavlja pri vrhu ABA ligu. Cibona će, pak, morati negdje drugdje tražiti, prije svega u domaćeg ogledu s Megom ali i na gostavanju u Novom Mestu sljedećeg vikenda, pobjede za ostanak u ABA ligi.

- Odigrali smo dobru utakmicu, doista je to 35 minuta bilo jako dobro, ali zadnjih pet minuta smo pali. Imali smo taj otvoreni šut Novačića, koji, da je ušao bi prednost stavio na našu stranu i možda okrenuo utakmicu. Nakon toga je Budućnost svojom kvalitetom zatvorila utakmicu. Nemam što prigovoriti igračima, imali smo dobru kontrolu ritma, možda jedino smo dopustili previše koš-faul situacija protivniku. Budućnost je na koncu popravila i energiju, za to je bio zaslužan Popović - rekao je Cibonin trener Ivan Velić.

Budućnost ne igra u skladu s igračkim mogućnostima - recimo Sean Kilpatrick je znao zabijati i 30 u NBA ligi, a ovdje je do završnice, bez prave uloge u momčadi ubacio tek četiri slobodna bacanja - pa je trener Petar Mijović strahovao uoči dolaska u Zagreb.

- Jako je važna ovo pobjeda za nas, jer smo u posljednjim kolima u gostima igrali mekano, loše i gubili smo na nekim terenima gdje smo računali na pobjede. Sada smo strahovali, jer osobno imam respekt prema imenu Cibone, ali i prema treneru Veliću i ovim momcima koji s obzirom na okolnosti u kojima rade igraju stvarno odlično.

Eto, i u Crnoj Gori se zna da plaće pod Tornjem nisu baš redovite, vjerojatno je na to aludirao crnogorski stručnjak.

Cibona, pak, već u nedjelju ima novi ispit, od 19 sati na Baldekinu je čeka Šibenka u HT Premijer ligi. Na put će s Vukovima Danko Branković i Filip Paponja, jer su i dalje izvan stroja Krešo Ljubičić i Josip Bilinovac. Vratio se u rotaciju Toni Katić, no pitanje je, nakon napora u utakmici kontra Budućnosti u subotu navečer, hoće li Velić s njim riskirati u Šibeniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 23:45