Pedja Milosavljevic / STARSPORT / CROPIX / CROPIX
SLUŽBENO

KLUB SE OGLASIO NAKON RASTANKA S REPEŠOM 'Naglasio je da je ogorčen na sva događanja u finalnoj seriji i da ne vidi smisao rada u ovakvoj ligi'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. travanj 2019. 20:01

Jasmin Repeša nije uspio kao trener Budućnosti. Preuzeo je momčad od Aleksandra Džikića sa skorom 3-13 u Euroligi, a do konca Eurolige upisao je identičan skor (3-13). Usput, nije uspio u direktnom sudaru s Cedevitom osvojiti drugo mjesto u osnovnom dijelu ABA lige, pa je u polufinale ušao s treće pozicije i pri tome odnio pobjedu u zagrebačkoj majstorici, ali na toj utakmici imao je obilatu sudačku pomoć, na što je Cedevita, za razliku od sličnih situacija koje su se u ovom doigravanju događale Budućnosti ili Zvezdi, ostala nijema.

Kako je Repeša doveden da Budućnost ostavi u Euroligi, a to mu nije pošlo za rukom, ionako ga Budućnost ne bi ostavila na koncu ove sezone, po okončanju crnogorskog prvenstva. Repeša je stoga po povratku momčadi u Podgoricu podnio ostavku, što je klub i prihvatio te Budućnost traži novog trenera.

Zagreb, 040315.
Kosarkaski centar Drazen Petrovic.
Kosarkaski Eurokup, utakmica izmedju momcadi KK Cedevita i Gran Canaric.
Na fotografiji: Jasmin Repesa.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Jasmin Repeša

Repeša se žalio, ne javno, doduše, kako on nije selekcionirao ovu momčad Budućnosti, no to je prazna priča. Kad jedan trener preuzme momčad na pola sezone onda prihvaća selekciju iste. Kad je već u stanju uzeti novac od kluba za tu isto momčad. Koju nije selekcionirao.

Inače, spekulira se da je Repeša za svoje usluge u Podgorici bio plaćen 35.000 eura mjesečno. Ima 57 godina, ali i porušene odnose s većinom ljudi s kojima je do sada radio pa je njegova karijera vrlo blizu svome kraju.

U finalu je pretrpio tri poraza od Zvezde. S 19, sa 38 i sa 43 poena razlike. Što je rekord koji će teško biti dostižan, a s njegovim baratanjem momčadi rugali su se na društvenim mrežama i košarkaši, recimo posljednji tweet je upisao Milan Dozet, "Džile (Džikić, op. p.) je za Repešu Mourinho". Taj tweet je lajkao i Nikola Kalinić, između ostalih...

Priopćenje iz kluba:

"Obavještavamo navijače našeg kluba, ali i cjelokupnu javnost, da je trener Jasmin Repeša podnio ostavku na čelu stručnog stožera našega kluba koju je Upravni odbor i prihvatio. Tijekom prethodna 4 mjeseca, trener Repeša vodio je klub u regularnom dijelu Eurolige kao i do finala regionalnog natjecanja. Budućnost VOLI se ovim putem zahvaljuje dosadašnjem treneru na suradnji, predanom i profesionalnom odnosu prema klupskim obvezama i želimo mu uspješan nastavak trenerske karijere. Gospodin Repeša je naglasio da je ogorčen na sva događanja u finalnoj seriji i da ne vidi smisao rada u ovakvoj regionalnoj ligi", stoji na službenoj stranici KK Budućnost.

Linker
18. travanj 2024 10:55