Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
CIBONA I DALJE NA PRVOM MJESTU

NEOČEKIVANI I NEPLANIRANI ODLAZAK STOŽERNOG IGRAČA 'Moja priča pod Tornjem zasad je zaključena, no ovo što se dogodilo nitko nije mogao predvidjeti'

KOŠARKA Dojučerašnji član Vukova Josip Bilinovac čeka kraj “koronakrize” u rodnom Širokom Brijegu
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 09. svibanj 2020. 00:31

Odmah po širenju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i prekida košarkaških natjecanja Josip Bilinovac se iz Zagreba s obitelji vratio u Široki Brijeg. Njegov klub Cibona bio je raspustio momčad, ali i klupsku radnu zajednicu. Bila je to situacija koja je iznenadila sve, posebno košarkaše.

- S jedne strane bilo mi je drago da sam se prije svih ograničenja koja su zbog pandemije koronavirusa bila na snazi uspio vratiti doma. Nije bilo lako provoditi vrijeme bez izlazaka, bez susreta s prijateljima, no s vremenom sam se priviknuo na sve. Sad je epidemiološko stanje bolje i ovdje u Hercegovini, a i u Hrvatskoj, pa se mjere polako ublažavaju. Sad koristim priliku za malo više kretanja, biciklom krenem i u brda, na svjež zrak - kaže Josip Bilinovac i dodaje:

Osijek, 141219.
Dvorana Gradski vrt.
HT premijer liga (m), Vrijednosnice Osijek -  Cibona.
Na fotografiji: Josip Bilinovac,Andrija Coric
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

Bilo je raznih ponuda

- Moji dojučerašnji suigrači počeli su s laganim vježbanjem. Cibona je okupila igrače koji su pod ugovorom i mlađe igrače koji su perspektiva kluba i, koliko sam shvatio, ovo je na neki način početak pripreme za iduću sezonu. Ja sam još uvijek slobodan, ovoliko slobodnih dana nisam imao više od deset godina.

Vas nema na Ciboninu popisu, jeste li završili priču s višestrukim hrvatskim prvakom?

- Trogodišnji ugovor s Cibonom sam odradio. Bilo je to uistinu sretno razdoblje u mojoj karijeri. Rastanak je bio neplaniran i neočekivan, no ovo što se dogodilo nitko nije mogao predvidjeti. U ovakvoj situaciji koja je teško pogodila sport sad je vrlo teško planirati što i kako dalje. Odnosi na košarkaškom tržištu će se promijeniti svakako. Treba pratiti i čekati rasplet. Još je ostala nezavršena ABA liga, za Cibonu praktično samo jedna utakmica. Ako se i bude igrao nastavak, taj susret mogu odigrati momci koji su na okupu. No, prije bilo kakvih razgovora o nastavku karijere, razgovor s Cibonom bit će na prvome mjestu. Ako se naši planovi poklope, nije isključen nastavak suradnje za još jednu sezonu.

Na kraju godine napunit ćete 30 ljeta, u najboljim ste godinama, još ćemo vas gledati na košarkaškim parketima?

- Nisam do sada imao ozbiljnijih ozljeda, osjećam se jako dobro i vjerujem da još nekoliko godina mogu igrati košarku na visokoj razini. Bilo je i ranije nekih ponuda, no kažem, sad je prvo u planu razgovor s Cibonom, pa ćemo vidjeti, razmotriti sve opcije. Volio bih još koju sezonu odigrati negdje vani, a onda se vratiti kući i zaključiti karijeru u Širokom. To mi je želja jer je Široki moj klub koji me odgojio, klub u kojem sam doživio trenutke slave, klub uz koji diše cijeli grad.

Atmosfera iz Las Vegasa

A šteta je i za reprezentaciju Hrvatske što nije bilo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre?

- Slažem se. Uvjeren sam da bi Hrvatska igrala turnir u najjačem sastavu i izborila Olimpijske igre. No, sad je sve odgođeno, na to nismo mogli utjecati. Bio sam presretan kako je reprezentacija igrala u posljednje vrijeme. Nekako od Ljetne lige u Las Vegasu stvorila se pozitivna atmosfera u reprezentaciji. Sve je krenulo na bolje. Momci su zaista odlično odigrali kvalifikacijske utakmice sa Švedskom i Nizozemskom i vjerujem da će se taj pozitivni duh zadržati i ubuduće. To iskreno želim, kao što, uvjeren sam, žele i svi reprezentativci i ljudi u savezu. Hrvatska ima potencijal da i na EP-u i na SP-u i na OI ubuduće ne bude ne samo sudionik, već i važan dionik - zaključio je Josip Bilinovac, samozatajni košarkaš koji se uvijek stavlja u službu momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:14