CROPIX
RAZBIJENA VOJSKA

PLAYMAKERI OZLIJEĐENI, BABIĆ POVRAĆAO OD ISCRPLJENOSTI, A TRENER PONOSAN Cedevita se protiv Zvezde neće predati: 'Moramo dati sve što imamo'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. travanj 2017. 16:36

Ryan Boatright je dugo sjedio pokriven ručnikom, dr. Tomislav Cerovečki je u nevjerici vrtio glavom, nešto dalje je Toni Katić bio na rubu suza, a iscrpljeni Luka Babić (odigrao 71 od mogućih 80 minuta u 24 sata) je nakon utakmice povraćao. Slika “razbijene vojske” u svakom smislu te fraze.

- Ponosan sam jer se moji dečki nisu predali i na tome sam im zahvalan. Borili su se do kraja - i u ovoj je nešto pozitivno pronašao Gianmarco Pozzecco.

- U Zagrebu ćemo pak biti bez playmakera, ali nadam se da možemo spojiti dva poluvremena, prvo iz prve i drugo iz ove utakmice.

Situacija je loša

Talijan koji je mijenjao suspendiranog Veljka Mršića je u Beogradu “kupio” i navijače, i novinare, šarmirao je sve onako kako samo on to zna.

- Sretan sam što su me navijači dočekali pljeskom, ali ne mogu biti sretan nakon poraza. Tužan sam, jako tužan. Ali u četvrtak se Veljko vraća na klupu, ja ću opet biti pomoćni trener i nadam se da ćemo tako produžiti ovu seriju.

Situacija je definitivno loša jer osim što je Cedevita doživjela i četvrti ovosezonski praz od Crvene zvezde, ovaj je ujedno bio i sedmi iz posljednjih osam utakmica, a jedina pobjeda stigla je prošle godine u posljednjoj utakmici euroligaškog Top 16 kad su Beograđani u Zagreb došli s osiguranom ulaznicom za četvrtfinale.

Beograd, 110417.
Dvorana Aleksandar Nikolic.
Finale ABA lige, druga utakmica, Crvena Zvezda - Cedevita.
Na fotografiji: Luka Babic.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

- Odigrali smo jako loše prvo poluvrijeme - prokomentirao je kapetan 57 primljenih poena u prvih 20 minuta.

- Pokušali smo se vratiti, približili se, velikim dijelom i zbog toga jer su se oni opustili na +25, ali razlika je bila prevelika.

Sljedeća Bilanova rečenica je pak zazvučala prilično dramatično...

- Morat ćemo nešto bitno promijeniti jer ćemo inače teško do pobjede, jedne pobjede u ovoj seriji.

Kako do nje?

- Moramo dignuti agresivnost. Nema tu previše filozofije jer ćemo igrati potencijalno posljednju utakmicu pa moramo u njoj dati sve što imamo.

Nije se kapetan složio s tim da su igrači Zvezde hrabriji...

- Ne bih to rekao, odnosno ne mislim da je to bilo presudno.

Što se tiče odluke da zaigra Ryan Boatright, Pozzecco je to ovako objasnio:

- Ryan je silno želio zaigrati i pustili smo ga. Na žalost, skupo smo platili taj rizik.

Zahvala Repeši

Ni drugi se nije isplatio, onaj taktički da se više pomaže s Luke Mitrovića i Nemanje Dangubića koji su u prvom poluvremenu pogodili po tri vanjska šuta.

- Nismo ih puštali, ali dogovor je bio da s njih više pomažemo. Nešto moraš dati da bi pokušao više dobiti. Nije uspjelo, ali opet kažem, ponosan sam na igrače, na Tomasa, Begića, Babića... koji su u drugom poluvremenu pokazali da nikad ne odustaju.

Mislili smo da je kraj, ali Pozzecco je imao još jednu stvar za naglasiti.

- Hvala Dinu Repeši što je bio uz mene, puno mi je pomogao.

U četvrtak se sve vraća na staro jer će njih dvojica zajedno pomagati Mršiću i nadati se da će sa Zvezdom igrati i u petak. Iako nakon dvije beogradske utakmice to izgleda prilično nerealno.

Linker
18. travanj 2024 20:18