Damir Krajac / CROPIX
ČEKA NAS ZANIMLJIVA SJEDNICA

PRIJEDLOG HRVATSKOGA KLUBA GLASNO JE ODJEKNUO U REGIJI Direktor Cedevite ljutit što je sve procurilo u medije

ABA LIGA Nebojša Čović ne dolazi na sjednicu u Banja Luku?!
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. svibanj 2019. 22:40

U petak će se u Banjoj Luci održati sjednica skupštine ABA lige, ona koja bi trebala staviti točku na neslavni završetak sezone, ali i udariti smjernice oko budućnosti regionalnog natjecanja koje je postalo vrlo upitno od svršetka finalne serije Zvezde i Budućnosti.

Prema informacijama koje dolaze iz Srbije, u Banjoj Luci neće se pojaviti jedan od vinovnika problema nastalih u finalnoj seriji, ne samo ovosezonskoj, nego i lanjskoj, Nebojša Čović, čelnik Zvezde. Naime, u isto vrijeme prima neku nagradu u Srbiji i neće moći biti u isto vrijeme na dva mjesta.

Screenshot
Navijači Zvezde na parketu Pionira

Bokanovo agitiranje

Što se krije, ako se uopće dogodi, iza ovog manevra, ostaje za vidjeti. Treba još dodati kako je liga pokrenula postupak protiv Čovića, ali i Dragana Bokana, čelnika Budućnosti, koji je prije desetak dana održao sastanak u Zagrebu na kojemu je pokušao nekim klubovima (slovenskim i hrvatskim) objasniti svoju strane priče o finalu. Prije toga je tražio i da se finale poništi...

U međuvremenu je, u Večernjim novostima, a iz Srbije se može doznati kako je to osvanulo na temelju intervencije iz Zvezde, objavljeno kako će Cedevita tražiti da se na dnevni red sjednice uvrsti njezin prijedlog dopune propozicija natjecanja kojima će se nastojati izbjeći sva događanja iz proteklog finala, ali i spriječiti ponavljanje istih.

Screenshot: Kurir
Igrači i vodstvo Budućnosti odlaze u svlačionicu

Delegitimacija naslova

U tom prijedlogu, tvrde Večernje novosti, stoji i da su “izgredi u finalu u potpunosti delegitimirali osvojeni naslov”, kao i da “sve međusobne utakmice Zvezde i Budućnosti moraju biti odigrane u sljedeće dvije sezone izvan država u kojima su registrirani ovi klubovi i to minimalno 400 km daleko od Beograda, odnosno Podgorice i bez publike”. Što prevedeno znači da bi se te utakmice igrale u Hrvatskoj ili Sloveniji.

Zagreb, 190618.
Press konferncija KK Cedevita na kojoj je predstavljen novi trener Sito Alonso.
Na fotografiji: Davor Uzbinec.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Žalostan sam što je jedan dokument koji je išao kao prijedlog na sjednicu Skupštine izašao u javnost. Naša deklaracija je imala cilj pomoći da se situacija popravi i unaprijedi. Želja je da se odnosi Budućnosti i Zvezde u sljedećom razdoblju na ovaj način primire, steriliziraju ako želite, dok se trajno ne poprave - rekao je direktor Cedevite Davor Užbinec, pomalo i ljutit na one koji su ovaj interni dokument o kojemu je trebalo raspravljati u petak, dostavili medijima..

Bit će veselo u Banjoj Luci...

Linker
26. travanj 2024 11:30