Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TRAŽI SE STRANAC

PROBLEMI ZA HRVATSKOG PRVAKA Cedevita ostala bez Filipa Krušlina do prosinca i u potrazi je za novim pojačanjem

PROBLEMI NA VELESAJMU Filip Krušlin ozlijedio je koljeno zbog čega će osim klupskih propustiti i reprezentativne utakmice kvalifikacija za SP 2019.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. listopad 2018. 20:49

Udarac u koljeno koji je Filip Krušlin zaradio u utakmici Cedevite i Mege rezultirao je hiperekstenzijom, odnosno ozljedom kosti zbog koje će hrvatski reprezentativac pauzirati između šest i osam tjedana.

Prevedeno, Krušlina nema do prosinca, što znači da će oslabljena u utakmicama s Mađarskom (29. XI) i u Litvi (3. XII) biti i reprezentacija Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

- Udarac je bio jak, ali u trenutku kad sam sjeo na klupu, mislio sam da ću moći nastaviti jer me trener Alonso ionako u tom trenutku mijenjao. Međutim, nakon što se ohladilo, koljenomi je jako nateklo i počelo me boljeti.

Pauza će biti duga, ali kod Kruške nema samosažaljevanja. Dapače.

- Kako je moglo biti, još je dobro i ispalo. Kost je bolja varijanta jer je udarac bio samo milimetar od meniska. Srećom, ništa nije puklo, ne trebam na operaciju, već se sve može riješiti mirovanjem. Žao mi je što neću moći pomoći momčadi u sljedećem razdoblju, a otpao sam i za reprezentaciju.

Kako je Cedevita protiv Mege istrčala sa samo deset igrača u zapisniku, a još se na zagrijavanju ozlijedio i Karlo Žganec, s prvom momčadi bi u Poljsku (utakmica Eurokupa s Arkom iz Gdynie igra se u srijedu) trebali otputovati Toni Perković i(li) Domagoj Bošnjak te Darko Bajo, ali to ne znači da u klubu planiraju oslabiti ekipu koju u HT Premijer ligi sjajno vodi Slaven Rimac.

- Naša želja je da se mladi igrači razvijaju u drugoj momčadi pa ih ne želimo previše “seliti” te na tržištu tražimo zamjenu za Krušlina koji će pauzirati duže vrijeme - objasnio je sljedeće poteze sportski direktor Matej Mamić.

To vjerojatno znači da će Cedevita uskoro dovesti i osmog stranca jer je poznato da su bekovske pozicije najdeficitarnije kad govorimo o hrvatskoj košarci. Ako ništa drugo, barem je tajming dobar s obzirom da ovih dana na tržištu ima puno igrača koji nisu izborili mjesta na rosterima NBA klubova...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 06:43