CROPIX
ABA LIGA

SASTANAK CEDEVITE, ZVEZDE, PARTIZANA I BUDUĆNOSTI U BEOGRADU Doigravanje ABA lige počinje 23. ožujka, najkasniji završetak 22. travnja

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2019. 17:18

Predstavnici Cedevite, Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti sastali su se u srijedu u Beogradu s predsjednikom ABA lige Igorom Dodikom te dogovorili termine doigravanja koje će započeti prvim polufinalnim utakmicama 23. i 25. ožujka.

Dva kola prije kraja osnovnog dijela sezone izvjesno je da će Crvena zvezda ući u doigravanje kao najbolja momčad, dok se Budućnost, Cedevita i Partizan još uvijek bore za drugo, treće i četvrto mjesto, a hrvatski i crnogorski prvak imaju jednu pobjedu više od Beograđana.

U polufinalu će Crvena zvezda igrati protiv četvrtoplasirane ekipe i imat će prednost domaćeg terena u eventualnoj trećoj, odlučujućoj utakmici, baš kao što će to biti slučaj s drugoplasiranim klubom u drugom polufinalnom paru.

Prve utakmice polufinala bit će odigrane 23. i 25. ožujka, a drugi dvoboji su na rasporedu 30. i 31. ožujka. Termini eventualnih odlučujućih utakmica su 6. i 7. travnja.

Termin prve utakmice finala, u kojem se igra na tri pobjede, je 12. travnja. Druga utakmica će bti odigrana 14. travnja, a treća 17. travnja. Bude li potrebno, termin četvrte utakmice je 19. travnja, a bude li rezultat u pobjedama 2-2, peta utakmica će biti odigrana 22. travnja, što je najkasniji termin u kojem ćemo doznati ime novog prvaka ABA lige i predstavnika u Euroligi za sljedeću sezonu.

Linker
26. travanj 2024 08:01