Jure Miskovic / CROPIX
ABA LIGA

SENZACIJA U KREŠINOJ DVORANI! Zadar u infarktnoj završnici srušio Zvezdu, Allen pogodio tricu s centra...

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. prosinac 2019. 21:37

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18)

ZADAR: Uljarević, Allen 22, Ivanov 12, Siriščević, Palokaj, Vuković 10, Mavra 18, Fundić 7, Planinić, Keller 5, Gilbert 4

CRVENA ZVEZDA: Brown 2, Čović 8, Davidovac 11, Lazić 4, Faye 2, Baron 8, Dobrić 9, Gist 7, Jenkins 3, Simanić 16, Ojo 2, Kuzmić 4

ZADAR Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 4.000. Suci: Hordov (Hrvatska), Nikolić i Arsenijević (Srbija )

Zadar se osladio još jednom pobjedom protiv suparnika iz gornjeg dijela ljestvice, štoviše, aktualnih prvaka ABA lige. I onda se s tribina klicalo “Jupe majstore”!

Ponajviše zasluga uz Dominika Mavru koji je ubacio ključne poene, potom Allenu, kapetanu Ivanovu i Vukoviću! Ostali su bili dobri suradnici.

Posve solidno zadarsko otvaranje, Allen je odlično probio obranu Zvezde, dok je Keller ubacio za tri poena. Više nego izglednim se najavljivao čvrsti Zadar, međutim, imali su i gosti nešto za kazati, nanizali su seriju 12:0. Ubrzo je stigao odgovor domaćih kroz 6:0, svejedno zadarska se momčad na prvi kratki odmor morala uputiti sa šest poena u zaostatku. Onda je u igru ušao Vuković, brzinski zabio dvije trice, dodao je još jednu “dvicu”, ali ubrzo se našao na klupi!?

Dobro je da su u njegovom ritmu nastavili Mavra, napose Allen kojeg je bilo u svim napadačkim kombinacijama, pa je Zadar došao do prednosti 34:30. I Zvezdi se ukazao Simanić, ubacio je dvije trice, prije toga je Keller napravio glupost, ogledan kroz prekršaj u napadu iza toga i nesportska, te tako načinio veliku štetu svojoj momčadi, ujedno je i završio utakmicu zbog pete osobne.

Trica Allena s centra!

Na sreću domaćih Baron je iskoristio jedno slobodno bacanje od tri ponuđena. I stigla je Zvezdu kazna, najprije Allen, potom Mavra i Gilbert prošetali su se kroz reket.

Kraj prvog poluvremena obilježio je tko drugi nego Allen, ubacivši tricu s centra, lopta je rasparala mrežicu istodobno dok je svirala sirena! Opet je Zadar bolje zakoračio u dvoboj, ovoga puta otvorili su Fundić s dva poena i dodatnim bacanjem, Allen je naslonio “tricu”, Zvezda se nešto kasnije vratila dobrom igrom Davidovca, čak su nanovo uzeli prednost, ali su ih “poništili” Mavra i Ivanov!

Ako su prethodnu dionicu obilježile šutevi za tri poena, u trećoj četvrtini upisana je svega jedna i to na stranu Zadra! Ali se Zvezdi šut za tricu otvorio nešto kasnije, ubacili su ih Simanić i Jenkins za laganu rezultatsku prednost. Nije se ustrašio Zadar kratkog odmaka Zvezde jer je Ivanov bio spretan pod obručem, tako da gostima nije previše pomogla ni još jedna trica Simanića.

Istina, promašivao je Zadar slobodna bacanja, ali su u ključnim trenucima, pogodili Vuković dva, Mavra jedno. Onda je Baron uzvratio s tri poena te je tako minutu i dvadeset prije kraja postavio omjer na 76:76! Probio je ih Mavra (78:76) i Zadar je krenuo ploviti prema pobjedi, osobito stoga što je Zvezda promašila napad, ali je i zadarska momčad požurila u pakao završnice...

Išao je Čović na polaganje i promašio, ostale su dvije sekunde do kraja utakmice, gosti su imali loptu za pobjedu jer je Faye pokušao završiti dvoboj tricom, na sreću zadarskih navijača lopta se odbila od obruča!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:28