CROPIX
ABA LIGA

SLAVEN RIMAC NAKON RUŠENJA CRVENE ZVEZDE U ZAGREBU: 'Unatoč pobjedi, i dalje zaostajemo'; TRENER ZVEZDE: 'Vam je iznenađenje kada jednu izgubimo...'

Hrvatski prvak nanio Beograđanima prvi poraz u sezoni
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 26. siječanj 2019. 22:11

Nakon 16 utakmica bez poraza, košarkaši Crvene zvezde su doživjeli prvi poraz u ABA ligi. U ugodno popunjenom Domu sportova, košarkaši Cedevite su poručili Beograđanima da ozbiljno misle. Konačnih 84-68 ne oslikava dovoljno razliku u igri između ove dvije momčadi, budući da su Zagrepčani u trećoj dionici imali i gotovo 30 poena prednosti.

„Nedostatak“ centimetara, izabranici Slavena Rimca su nadoknađivali su agresivnom i pametnom obranom. Ne morate dugo tražiti po zapisniku najbolje igrače Cedevite – igrači s brojevima 0, 1 i 2 (Pullen, Cobbs, Krušlin) su zabili 15, 14 i 13 poena. Međutim, gotovo svi igrači su večeras olakšali posao Rimcu, budući da je većina bila raspoložena. Ramljak, Stipanović, Cook, svi su dali obol u znakovitoj pobjedi.

- Od početka se vidjelo da smo postavili ton ove utakmice - agresivno i natjecateljski, osobito u obrani, a to je odredilo nastavak utakmice. U zadnjoj četvrtini smo se prerano opustili, ali to je normalno. Možda i naša ponajbolja obrambena utakmica sezone. istaknuo je Kruškin, koji se osvrnuo na lagani pad u igri u posljednjem dijelu ogled, ali i prva momčad lige je morala nešto pokazati. Međutim, da nešto sasvim ne štima u zadnje vrijeme kod Beograđana, pokazuje nastup na press konferenciji Milana Tomića, trenere Zvezde. Srpski strateg je tek kratko rezonirao da je „Cedevita bila bolja tri četvrtine, a Zvezda jednu“, pa nervozno dodao:

- Za vas novinare je iznenađenje kada dobijemo 16 zaredom, onda vam je iznenađenje kada jednu izgubimo. Mene iznenađuje kako neki novinari pričaju o mojim igračima, poručio je Tomić.

Njegov kolega je pak bio puno bolje raspoloženiji…

- Treba biti iskren, ulovili smo Zvezdu u jednom nezgodnom trenutku. Ne bi htio umanjiti zasluge svojih igrača, ali Zvezda ima težak raspored. Nama je olakotna okolnost bila i izostanak Zirbesa. Odigrali smo odgovorno, s puno trčanja, rekao je Rimac, pa dodao:

- Imali smo neke greške u zadnjoj četvrtini, oni su to iskoristili, ali bio bih zadovoljan i s pobjedom od pola koša.

Rimac se osvrnuo i na nadolazeći playoff...

- Krajnje mjerilo je rezultat. Ali kao trener gledaš prednosti i mane. Mi u odnosu na Budućnost i Zvezdu zaostajemo.

Linker
19. travanj 2024 12:06