Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

DRUGI PUT OVE SEZONE

TEŠKA KAZNA ZA HRVATSKOG TRENERA ABA liga suspendirala Veljka Mršića zbog 'verbalnog delikta' i to za najvažnije utakmice - finale s Crvenom Zvedom!

AUTOR:
  • Tihomir Hrga

 • OBJAVLJENO:
 • 06.04.2017. u 12:42

 • Trener Cedevite Veljko Mršić neće moći voditi momčad u prve dvije utakmice finala ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, odlučio je sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa koji je izrekao suspenziju, zbog Mršićevih komentara o sucima izrečenima na konferenciji za medije uoči treće, odlučujuće utakmice polufinala doigravanja protiv Partizana u Zagrebu.

  Prema priopćenju ABA lige trener Cedevite se "svojim neodgovornim komentarima o sucima" ogriješio o članak 76.4 ligaškog pravilnika.

  Mršić je uoči odlučujućeg dvoboja s Partizanom tražio da se suci drže pravila košarkaške igre i prema njima donose svoje odluke, ponukan nekim odlukama koje su donosili suci druge utakmice odigrane u Beogradu, u kojoj je Partizan košem u posljednjim sekundama dvoboja izborio majstoricu.

  Mršiću je ovo druga ovogodišnja suspenzija. Prvu je zaradio nakon isključenja na utakmici osnovnog dijela sezone protiv Partizana u Beogradu. Mršića je tada zamijenio pomoćnik Gianmarco Pozzecco i izborio pobjedu protiv Partiazana te nakon toga i protiv Cibone u sljedećem kolu, kad je glavni trener odrađivao suspenziju.

  Talijanskog stručnjaka sada čeka najteži mogući posao - vođenje momčadi u prve dvije utakmice finalne serije, koje će Cedevita odigrati protiv Crvene zvezde u Beogradu. Dobra vijest za Cedevitu je da Pozzecco u ulozi prvog trenera hrvatskog prvaka ima stopostotan učinak.

  Prve dvije utakmice finalne serije na rasporedu su 10. i 11. travnja u Beogradu, a treća i moguća četvrta utakmica bit će odigrane 13. i 14. travnja u Zagrebu. Bude li potrebno, odlučujuća peta utakmica bit će odigrana 16. travnja u Beogradu.