Filip Bundović odigrao je veliku utakmicu u Beogradu
 Bruno Konjevic / CROPIX
ABA LIGA

VELIKA POBJEDA CIBONE U BEOGRADU Na gostovanju na kojem su dosad uglavnom gubili Vukovi došli do iznimno značajnog trijumfa

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. studeni 2019. 18:03

Na gostovanju s kojega u pravilu nisu donosili bodove, Vukovi su uzeli puni plijen. Cibona je svladala Megu sa 76:72 i tako upisala u ključnom tjednu sezone treću pobjedu. Posjetimo, najprije je u Zagrebu pala Krka u ABA ligi, onda je Cibona ostala neporažena u HT Premijer ligi sredivši Goricu, da bi sada pobjedom nad Megom stigla do treće pobjede u ABA ligi i na prilično je utabanoj stazi na kojoj se može skicirati miran nastavak sezone.

Vrijednost pobjede u Beogradu tim je veća jer je Mega jedan od glavnih kandidata za ispadanje, uz Zadar, a i jedne i druge Cibona je svladala u gostima te joj u drugom dijelu sezone oba kluba dolaze na noge pod Toranj. Cibona je u prvom poluvremenu imala velikih problema s napadačkim skokom Mege, kao i prekršajima obje četvorke, kako Ivana Novačića, tako i Roka Prkačina. Usput nije bio ovo dan u kojemu je Ivan Velić dobio išta od oba stranca u momčadi, niti od Matica Rebeca, što je postala već praksa, ali ovoga puta niti od Shanea Gibsona.

Međutim, dva su Vuka, a dodat ćemo tu i onog najstarijeg, Marina Rozića, odigrala sjajnu utakmicu. Posebno je impresivan bio Filip Bundović koji se naprosto rugao s klincima u Meginoj visokoj liniji, a sjajnu je napadačku rolu imao i Toni Katić, koji je mudro znao kažnjavati propuste Megine obrane. No, za konačnu pobjedu u Beogradu trebao je i kapetan Marin Rozić, koji je zaigrao na visokom krilu, pa je zajedno s Josipom Bilinovcem držao obranu Vukova.

Mega je doduše u trećoj četvrtini imala i 11 poena viška, ali je Cibona to sve - čim je stabilizirala defenzivni skok, čim je spriječila trčanje Mege i svela ih u igru pet na pet - okrenula. Imala je u jednom trenutku i 60:50, pa je u tom kratkom vremenu u trećoj dionici Cibona napravila dvadeset razlike domaćinu. Megi je nadu, pak, donijela trica s pola terena Blaža Mesičeka na isteku vremena u trećem kvartalu za 57:60.

I dalje je Filip Bundović radio razliku, a konačna odluka je stigla u zadnjoj minuti. Kod plus dva za Cibonu, na pola minute do konce, Toni Katić je s leđa pretrpio blokadu od Nikole Miškovića. Sudac Vladan Šundić, posve neobično za Megu kad igra kod kuće, procijenio je to kao faul Meginog igrača, na što je posve poludio domaći trener Dejan Milojević, pa zaradio tu i tehničku, s čime je utakmica, usprkos još jedne trice Miškovića do kraja, bila zaključena.

- Loše smo otvorili jer se nismo držali dogovora, nismo Megu sveli pet na pet i kontrolirali skok. Kako je utakmica išla, mi smo se dizali, nismo im dali da trče, a u drugom dijelu smo i iskontrolirali napadački skok Mege. Jako je ova pobjeda važna za nas, jer svaka je utakmica ABA lige teška, a mi prijašnjih sezona niti s jačim momčadima nismo bili niti blizu pobjede nad Megom. Pokazali su moj dečki da su talentirani, da vrijede i da posjeduju karakter. U petak smo imali tešku utakmicu s Goricom, pa išli u Beograd, igrali u podne i sve te probleme smo nadišli i uzeli pobjedu - kazao je Ivan Velić nakon utakmice.

Dejan Milojević, Megin trener je, pak, dodao: - Ovo je težak poraz za nas jer veći smo dio utakmice bili korektni i kontrolirali smo igru. Neobjašnjivo je kako smo ispustili 11 poena razlike. Sada smo u teškoj situaciji, jer Cibona, koja je uz nas i Zadar konkurent za ispadanje, sada ima pobjedu u gostima i sigurno nam neće biti lako ovo nadoknaditi.

Cibona je odradila veliki tjedan i na tome treba čestitati Ivanu Veliću i njegovim košarkašima. U srijedu stiže Zabok u HT Premijer ligu, u nedjelju Primorska u ABA ligi.

Mega - Cibona 72:76 (20:20, 22:13, 15:27, 15:16)

BEOGRAD - Hala sportova Ranko Žeravica. Gledatelja 1.350. Suci: Porobić, Šundić i Stefanović.

MEGA: Mišković 16p, 5s, 3il, Atić 3p, 7s, 6a, 3il, Marjanović 9p, 4s, Ašćerić 4p, 4s, 7a, Čarapić, Miljenović 4p, 4a, 4il, Simonović 23p, 8s, 3ol, 3bl, Cerovina, Macura, Tanasković 2p, 5s, Stanić, Mesiček 11p, 3a.

CIBONA: Bilinovac 5p, 3s, 4a, Rebec 3p, 3s, 3a, Katić 22p, 3a, Bundović 26p, 9s, 3il, Vucić 1p, 6s, Kovač, Novačić 3, Prkačin 2, Rozić 7p, 6s, Ljubičić, Ginson 3p, 5s, 4a, Ramljak 4.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 00:01