Ronald Gorsic / CROPIX
ABA LIGA

VELIKO IZNENAĐENJE ZADRA IZAZVALO POTRESE U BEOGRADU Trener Partizana podnio ostavku!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2018. 11:35

Veliko iznenađenje priredili su u petak navečer košarkaški Zadra. U svom premijernom nastupu u beogradskoj Areni i s Antom Nazorom kao novim trenerom na klupi srušili su u petom kolu regionalne ABA lige Partizan sa 95-85.

Zadranima je to bila prva pobjeda u ovoj sezoni i trijumf u gostima kod Partizana nakon dugih 14 godina. Hrvatski klub ovom je predstavom najavio izlaz iz rezultatske krize, dok je istovremeno produbio onu Partizana koji je upisao peti poraz zaredom.

Takav niz natjerao je trenera beogradske momčadi na podnošenje ostavke.

"Jedini sam odgovoran za ovakvu situaciju. Ipak se radi o pet poraza zaredom. Neshvatljivo je i nedopustivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije pobijedila. Kao netko tko voli Partizan, smatram kako je bolje da dođe netko drugi tko će pokušati izvući momčadski maksimum", izjavio je Čanak na press konferenciji nakon utakmice pa nadodao:

"Bio sam uvjeren da će Zadar biti prekretnica. Međutim, potrebna je šok-terapija i novi čovjek. Ne znam kako je došlo do novog poraza. Ne želim ulaziti u demagogiju i traženje izgovora. Rezultat je jedino mjerilo. Kada Partizan izgubi pet mečeva zaredom i to od protivnika koji nisu njegove kvalitete, ne znam što drugo da napravim."

Čanak je klupu Partizana preuzeo u prosincu prošle godine, a klubu je slavljem u Kupu donio prvi trofej nakon četiri godine.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:50