Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

STANJE JE ALARMANTNO

ZADAR PROTIV CIBONE IGRA U VIŠNJIKU, A TORNADO POZVAO NAVIJAČE NA UTAKMICU U JAZINE 'Riba već užasno smrdi, voda je došla do grla...'

AUTOR:
  • Dražen Žura

 • OBJAVLJENO:
 • 01.03.2017. u 14:27

 • POZIV NA BOJKOT Akcija navijačke skupine Zadra protiv uprave kluba uoči hrvatskog derbija protiv Cibone, danas od 18.00 u Višnjiku, unutar ABA lige

  Udruga navijača Tornado, koja je u svojoj dugoj povijesti uvijek pronalazila način kako biti uz Zadar, iskazujući vjernost klubu i igračima u teškim rezultatskim trenucima, jednako i onima lijepima. Istina, nisu uvijek imali previše takta, ali nije o tome riječ, nego o njihovoj nakani da se uoči velikog košarkaškog derbija regionalne ABA lige između Zadra i Cibone ne pojave na Višnjiku, nego u Jazinama uz video-zid. Bez obzira što je u pitanju utakmica u kojoj se odlučuje sudbina Zadra vezano uz ostanak u starom društvu. Jasno su to kazali nakon ogleda s Jollyjem poručivši igračima da se nastave boriti i da imaju njihovu potporu. Za sobom pozivaju sve koji misle kao oni.

   

  Humanitarna svrha

  - Riba već užasno smrdi, voda je došla do grla, stanje je alarmantno. Puno loših fraza, ali samo jedan potez: moramo se izboriti za svoj klub, moramo se izboriti za pošten, transparentan i funkcionalan Zadar - poručuju iz Tornada.

  U svojem pozivu na bojkot Tornado navodi:

  “Pozivamo građane grada Zadra, navijače i simpatizere kluba, na gledanje utakmice Zadar - Cibona (1. ožujka u 18.00), ali ne na Višnjiku, već u Jazinama. Tamo gdje je priča o košarkaškom velikanu najljepše pričana, neka tamo priča o borbi za povratak te veličine i počne. Ovim potezom pokazat ćemo da imamo viši cilj, da za njega stojimo svi zajedno i da imamo ozbiljnu namjeru riješiti dugogodišnju agoniju Zadra. Ovo nije okretanje leđa Zadru, ovo je borba protiv rezultatskog i upravljačkog kaosa u klubu. Ovo je borba za naš klub, naš grad i bolje društvo!” ustrajni su u svojem razmišljanju pripadnici Tornada.

  Je li riječ o politikanstvu, ili nečemu drugom, međutim, svaki pravi navijač Zadra odlučan je pak za potporu uživo s tribina dvorane Krešimir Ćosić. Jer isti drže kako se samo tako može pomoći svojem klubu i momčadi i onda kad se razriješi rezultatska kriza krene u priču s početka poziva kojeg ističu iz Udruge navijača Tornado.

  Valja kazati da je poziv za dolazak u Jazine potkrijepljen ishodovanjem dozvole za javno okupljanje te ima i humanitarnu svrhu. Sav prihod od ulaznica bit će iskorišten za pomoć sugrađanki Anđeli Piplović oboljeloj od Rettova sindroma, poručuju iz Tornada, najavljujući i brojne klape i zadarske pjevače.

  O utakmici je odmah nakon Jollyja zborio Aramis Naglić ističući da je dvoboj i te kako važan za njih, naglašavajući snagu Cibone, koja u svojim redovima ima cijeli niz iskusnih i kvalitetnih igrača.

  - Vjerujem u pravu “fajtersku” utakmicu.

   

  Iz drugih medija