Ezra Shaw/Getty Images / Getty Images
TREBA MU ODMOR

AMERIKANCI BEZ LEBRONA U LOVU NA ZLATO Nakon osvojenog naslova zvijezda otkazala nastup na OI

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2016. 13:39

Nakon što je Clevelandu donio toliko željeni naslov NBA prvaka, LeBron James je odlučio propustiti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje je trebao po četvrti put zaredom nastupiti na OI i pomoći američkoj reprezentaciji u osvajanju trećeg uzastopnog zlata.

James je svoju odluku proslijedio vodećim ljudima američkog košarkaškog saveza, a javnosti ju je obznanio njegov menadžer. Vođa Clevelanda samo je jedan u nizu košarkaša koji su, iz raznih razloga, otkazali reprezentativno ljeto u Rio de Janeiru.

Popis koji je sastavio predsjednik Američkog košarkaškog saveza Jerry Colagnelo, a na kojem je inicijalno bilo 31 ime, nakon posljednjih otkaza Jamesa i Kawhija Leonarda skraćen je na 21 igrača. Ne bude li novih otkaza, američki izbornik Mike Krzyzewski će 12 košarkaša koji će braniti boje SAD-a u Riju tražiti među ovim igračima: Carmelo Anthony, Harrison Barnes, Bradley Beal, Jimmy Butler, Mike Conley, DeMarcus Cousins, DeMar DeRozan, Andre Drummond, Kevin Durant, Kenneth Faried, Rudy Gay, Paul George, Draymond Green, Gordon Hayward, Dwight Howard, Andre Iguodala, Kyrie Irving, DeAndre Jordan, Damian Lillard, Kevin Love, Klay Thompson.

Jerry Colagnelo u dogovoru s Mikeom Krzyzewskim konačan popis 12 igrača za nastup u Riju namjerava objaviti 27. lipnja.

Linker
18. travanj 2024 17:05