USA Today Sports
UOČI SP-A U KINI

AMERIKANCI POBJEDOM ZATVORILI POKUSE ZA SVJETSKU SMOTRU Popovich sredio obranu, ali sad ga muči kriminalan šut za tri poena

SAD je odigrao posljednji pokus u Australiji, uoči odlaska na SP u Kinu, a u Sydneyju je za kraj pala Kanada sa 84:68.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 11:42

Gregg Popovich prvi je put primio manje od 70 tijekom ovih priprema, što će biti odrednica ove momčadi, a prvi put je i zaigrao s petorkom koja će vjerojatno startati: Kemba Walker, Donovan Mitchell, Jayson Tatum, Harrison Barnes i Myles Turner.

Njih petorica su najviše igrali, dok su klupe u njihovoj minutaži bili još Khris Middleton, Marcus Smart i Jaylen Brown. Brown je bio i najefikasniji sa 19 poena i tri skoka, Walker i Mitchell su stavili po 12, dok je Myles Turner bio na double-doubleu s deset poena i 15 skokova.

Iako su defenzivno Amerikanci bili bolji nego na prva četiri pokusa, to nije bilo tako na šutu, jer su za tri šutirali tek skromnih 2-14, pogađali su tek Mitchell (1-5) i Brown (1-2).

Amerikanci će svakako morati tijekom SP-a popraviti šut za tri poena, ne računajući, naravno oba centra, Lopeza i Turnera, koji će stavljati. Morali bi bolje, posebno bez Kylea Kuzme, i ostali. Trenutačno, nakon četiri pokusa (slavlje nad Španjolcima i Kanađanima, pobjeda i poraz s Australijom), za tri su šutirali: Walker (5-15), Mitchell (6-18), Tatum (4-10), Brown (3-4), Middleton (3-13), Barnes (5-8) i Harris (3-7).

Kod Kanađana je Kyle Wiltjer ubacio 21, a Khem Birch 13 uz šest skokova. Inače, nakon utakmice je kanadski izbornik Nick Nurse potvrdio kako mu je Cory Joseph javio da sjeda na avion za Kinu.

Linker
25. travanj 2024 12:36