CROPIX
KK ZADAR

ANTE NAZOR Poštujem odluku, a sad idem kod prijatelja Spahije u SAD

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 21. listopad 2019. 12:18

Vijest o smjeni trenera Zadra, Ante Nazora i nije neko osobito iznenađenje. Razlog razlasku kao što to obično biva jesu slabi rezultati, koji su ispod svake razine. Zadrane, odnosno Nazora, najprije je načeo poraz u Podgorici, u ABA ligi, potom je u HT Premijer ligi, Cibona gotovo na isti način slomila zadarski otpor. Onda je na Višnjik stigla Krka i preplavila sve, od parketa do tribina odakle se uvelike zazivalo Nazorovu smjenu.

Ipak, Nazor spada u skupinu rijetkih trenera koji su doživjeli smjenu na klupi Zadra i onda se sutradan, makar na kratko osvrnuli na promjenu radne sredine.

- Skroz poštujem odluku klupske uprave, meni je važno da smo se razišli u prijateljskom ozračju, nikome nemam bilo što zamjeriti. Naš trenerski posao je takav, danas jesi sutra nisi i s takvim stilom života moramo se pomiriti. Moja razmišljanja idu u smjeru uprave, koja je povukla jedini mogući potez s ciljem da se potakne “šok” unutar momčadi za koju i dalje tvrdim kako ima potencijal za više nego je ostvareno - reći će Nazor.

- Potrebno je imati strpljenja i sve će sjesti na svoje mjesto, posve sam siguran da će momci odraditi zacrtani cilj na početku sezone. Svima koji su uz Zadar, želim puno sreće, naravno, uvijek ću biti uz njih, pratiti kako im ide, jer znam da mogu puno više nego prikazuju - kazao je Nazor, koji će čini se uzeti malo odmora, iako je već imao jednu ozbiljnu ponudu.

Bivši trener je pak odlučio dobro razmisliti što i kako dalje, prvi korak mu je saznajemo putovanje u Ameriku kod svojeg dugogodišnjeg prijatelja Nevena Spahije. Nakon boravka u postojbini košarke Nazor će, kako je rekao, donijeti konačnu odluku u kojem smjeru će ići njegova trenerska karijera.

Užarena klupa

Kao i u ranijim slučajevima, kandidata je pravo more, pa bi možda bilo oportuno spominjati bilo čije ime, međutim, kruži priča kako su dolasku, odnosno, povratku u Zadar najbliži Damir Mulaomerović, koji je donedavno radio i kao trener Prištine i kao izbornik Kosova, te Danijel Jusup. Ukoliko bi se ostvario povratak Jusup bio bi to njegov deveti put kako sjeda na klupu Zadra.

O tomu tko će ispuniti kriterije klupske uprave, odlučivat će uprava, pa je moguće da bi do sjednice Nadzornog odbora koja je najavljena u utorak, dakle dan iza ogleda s Dubravom (ponedjeljak u 19 sati).

Linker
20. travanj 2024 10:10