Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

PJEVAČ U VELIKOJ BOLI

ALEN ISLAMOVIĆ POSLJEDNJI SE DRUŽIO SA SLAVNIM KOŠARKAŠEM KOJI JE IZGUBIO ŽIVOT POLA SATA KASNIJE 'Nije mi jasan uzrok tragedije...'

AUTOR:
  • Klara Rožman

 • OBJAVLJENO:
 • 30.01.2020. u 16:11

 • - Što ti je život, moja ti! Ode čovjek, kao da još sinoć nismo ugodno razgovarali i šalili se. Ne mogu vjerovati da nema više našeg Buštura - tužno kaže Alen Islamović, koji je, igrom sudbine, bio među posljednjim ljudima koji su imali prilike popričati i stisnuti ruku legendarnom bivšem jugoslavenskom košarkaškom reprezentativcu. Jer, Blagoje Georgievski poginuo je sinoć u prometnoj nesreći u Skoplju, samo pola sata nakon što se pozdravio s pjevačem Bijelog dugmeta i njegovim društvom.

  - Buštura sam imao čast poznavati oko godinu dana, a prvi put susreli smo se na jednom skupu kod gradonačelnika Skoplja. Odmah smo našli zajednički jezik, a ja sam mu se otada javljao svaki put kada bih došao poslom u Makedoniju. Tako je bilo i u srijedu. Sa svojim poslovnim partnerima u Makedoniju sam otputovao kako bih prezentirao firmu ECO Water, a nakon što smo obavili poslovni dio javio sam se, normalno, Bušturu. Odmah je rekao: 'Alene, idemo na večeru', no ja sam taj poziv otklonio jer sam već ručao s makedonskim poslovnjacima, pa sam se s Bušturom dogovorio da se onda nađemo na piću. Bili smo skupa u srijedu od nekih 21.30 sati do 22.30. Bili bismo i duže (sad mi je, jasno, žao da nismo ostali), ali htio sam da ulovimo barem malo sna prije povratka u Zagreb. Dogovorili smo se da se moramo naći kad sliedeći put dođem u Skoplje, a sad tog susreta više nikada neće biti. Ja ne mogu povjerovati da smo se jučer zadnji put vidjeli. On je bio legenda, velikan košarkaškog svijeta i prije svega velik čovjek, ma, ljudina od čovjeka - kaže Islamović koji je za pogiblju svog prijatelja doznao oko 3 sata ujutro.

  - Na aerodrom nas je vozio Bušturov i moj zajednički poznanik. Kad mi je rekao: 'Stari, jesi čuo koja se tragedija dogodila? Nema više Buštura! Umro je, otišao!', mislio sam prvo da se neukusno šali. Onda sam shvatio da nije šala i u prvi mah sam zanijemio od šoka. Nisam vjerovao onom što čujem, osjećao sam se kao da će se avion, u koji sam u međuvremenu ušao, srušiti na licu mjesta - govori Islamović, kojem nisu jasne okolnosti tragedije.

  - Buštur te večeri nije konzumirao nikakav alkohol. Mi smo pili gemišt, on je pijuckao kavu i mineralnu vodu, pa sve priče o bilo kakvom alkoholizmu kao uzroku nesreće otpadaju. Meni je onako ljudski palo na pamet da ga je možda izdalo srce. Čuo sam da je poginuo pri naletu svog auta na betonsku žardinjeru. Pa si mislim, on sigurno nije brzo ni vozio, nešto mu se moralo dogoditi da izgubi kontrolu u vožnji. U svakom slučaju, ovo je jedna grozna tragedija. Neka mu je vječna slava i velika i iskrena sućut njegovoj porodici. On će vječno ostati u mom srcu - tronuto kaže glazbenik.

  Iz drugih medija