B-ball Mix

Bogdanović analizira: 'Nama treba izbornik koji će znati iskoristiti naše potencijale!'

AUTOR:
 • Tvrtko Puljić

 • OBJAVLJENO:
 • 17.09.2014. u 08:50

 • Kad je završila utakmica osmine finala protiv Francuske, u pogledu mu se gotovo fizički opipljivo mogla osjetiti bol. Bojan Bogdanović nije bio u drukčijem raspoloženju još danima. Povukao se u Mostar i vrtio španjolsku priču, pretresao je sa svih strana. U utorak je bio spreman podvući crtu.

  Prvi i najbolji igrač naše vrste, čovjek koji je bio prvi strijelac SP-a ako gledamo igrače koji su odigrali šest i više utakmica, prije negoli će otići do Istanbula i tamo pozdraviti sve u Fenerbahčeu, pa iz Istanbula odletjeti u neki drugi svijet, u New York, u NBA ligu, otvorio je dušu za SN.

  - Bilo mi je jako teško. Nikada teže. Osjećaj nakon što je završila utakmica protiv Francuske bio je doista grozan. Zbilja sam bio utučen.

  Onda su prolazili dani i Bojan Bogdanović je shvatio.

  - Mislim da nismo bili racionalni. Neko naše prizivanje medalje u koje smo krenuli uoči početka SP-a, uoči odlaska u Španjolsku, a počevši od mene, nije imalo prostora u realnosti. Mi toga nismo bili vrijedni.

  Nekakav je generalni dojam o ovoj našoj selekciji da nije uspjela iskoristiti svoj potencijal. Ako je Bojan Bogdanović nezadovoljan, a trpao je koliko je trebalo, očito je u toj momčadi bilo još prostora...

  - To je točno, potencijal ove reprezentacije nije iskorišten do kraja. Ako ja nisam zadovoljan sam sa sobom, mislim da ni ostali ne mogu biti zadovoljni.

  Nakon svršetka SP-a javnost nije osobito sklona onome što je radio Jasmin Repeša. Treba li on ostati izbornik?

  - To nije pitanje za mene i glupo je meni o tome govoriti. Postoje ljudi koji su u HKS-u zaduženi za to i oni će donijeti svoju odluku.

  Nije ništa rekao na tu temu, iako zapravo jest. Mogao je, ali nije.

  A kakav izbornik treba Hrvatskoj?. Iza Bojana su već četiri velika natjecanja, što bi, po njemu, trebao biti idealan izbornik?

  - Trebao bi biti sposoban napraviti odličan ugođaj u momčadi, nešto što smo imali u Sloveniji lani, kao i to da bi trebao najbolje iskoristiti sve potencijale koji se skrivaju u momčadi, a koje su igrači pokazali tijekom svojih klupskih sezona. Pri tome sam svjestan da igrati za klub i reprezentaciju nije isto.

  OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!