IZ LAKERSA U SAVSKU

Danijel Lutz ostaje trener do kraja sezone, Smush Parker novi playmaker Cibone

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. prosinac 2012. 17:38

Igra te na kraju i pobjeda koju je Cibona ostvarila protiv Cedevite inaugurirali su Danijela Lutza na mjesto glavnog trenera do kraja sezone, a od srijede će na raspolaganju imati i novog playmakera - Smusha Parkera.

- Najavili smo da čekamo ponedjeljak za odluku o treneru i odlučili smo da nas Danijel Lutz vodi do kraja sezone - potvrdio je predsjednik Cibone Ivica Lovrić.

- I protiv Olimpije u Ljubljani smo igrali dobro veći dio utakmice, a protiv Cedevite još bolje. Igrači su odlično reagirali na Lutza i vjerujemo da ima kvalitetu voditi Cibonu do kraja sezone.

Nakon 12 kola Cibona je na 5-7, ima dvije pobjede manje od klubova koji su na ljestvici od trećeg do šestog mjesta.

- Ciljevi ostaju isti. Plasman do šestog mjesta u ABA ligi te borba za oba hrvatska trofeja, iako su i Cedevita i Zadar i Split jači nego prošle sezone.

No, Cibonina košarkaška priča broj 1 i dalje je Dario Šarić, čiji debi je bio impresivan. Od prve minute pokazao je da Cibona napokon ima genijalca, košarkaša zbog kojega se isplati platiti ulaznicu i redovno hodočastiti u Draženov dom. Oduševio je oko 4500 gledatelja, a to je tek početak. Iako će, ne zaboravite da se radi o tinejdžeru, biti uspona i padova, boljih i lošijih utakmica, konačan rezultat može biti samo pozitivan. I za Cibonu i za Šarića.

Jedino što se ne uklapa u ljepotu ove priče su izjave oca Predraga Šarića, koji niti na dan debija svoga sina nije mogao prešutiti nezadovoljstvo njegovom odlukom da potpiše za Cibonu te reći da više ne komuniciraju.

Linker
20. travanj 2024 11:17