Screenshot: www.hks-cbf.hr

VELIKI OKRŠAJ U INDIJI

I HRVATSKI HAKLERI IDU NA OLIMPIJSKE IGRE? Hrvatska reprezentacija pozvana na najvažnije kvalifikacije, u Tokio idu - tri najbolja

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 01.11.2019. u 14:31

 • Muška hrvatska reprezentacija u košarci 3x3 imat će priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, jer se zahvaljujući renkingu igrača našla među 20 reprezentacija koje će se u ožujku 2020. u Indiji boriti za mjesto među tri najbolja koja će izboriti nastup na olimpijskom turniru (25 - 29. srpnja), objavio je u petak Međunarodni košarkaški savez (FIBA).

  Hrvatski 'hakleri' smješteni su u skupinu D kvalifikacijskog turnira zajedno s Nizozemskom, Latvijom, Kanadom i Indijom.

  Prema aktualnom renkingu u muškoj konkurenciji četiri izravne kvalifikacije na OI u Tokiju zaradile su reprezentacije Srbije, Rusije i Kine, dok je četvrto mjesto pripalo Japanu kao domaćinu.

  U ženskoj konkurenciji izravna mjesta na olimpijskom turniru popunile su reprezentacije Rusije, Kine, Mongolije i Rumunjske.

  Na olimpijskom turniru će sudjelovati ukupno osam reprezentacija u muškoj te osam u ženskoj konkurenciji.

  Posljednji, osmi putnik u Tokio bit će poznat nakon univerzalnog kvalifikacijskog turnira koji će biti održan u travnju 2020. u Mađarskoj, gdje će uz domaće reprezentacije sudjelovati još pet najboljih s aktualnog renkinga koje se nisu kvalificirale, a nisu imale predstavnika na košarkaškom turniru u bilo kojoj konkurenciji na OI 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru.

  Kako su u Londonu igrale hrvatske košarkašice, a u Rio de Janeiru hrvatski košarkaši, hrvatskim 'haklerima' je jedina prilika za plasman na OI u Tokiju kvalifikacijski turnir u Indiji u ožujku.

   

  Skupine kvalifikacijskog turnira muških reprezentacija za OI 2020. u košarci 3x3

  Skupina A: Mongolija, Poljska, Brazil, Turska, Španjolska

  Skupina B: SAD, Litva, Belgija, Južna Koreja, Novi Zeland

  Skupina C: Slovenija, Francuska, Katar, Filipini, Dominikanska Republika

  Skupina D: Nizozemska, Latvija, Kanada, HRVATSKA, Indija

  Iz drugih medija