B-ball Mix

Imenovanjem Sesara za direktora situacija u Ciboni postala dramatična

AUTOR:
 • Arhiva

 • OBJAVLJENO:
 • 01.08.2014. u 16:44

 • Nastavlja se loptanje s najvećim hrvatskim košarkaškim brendom. Nakon što je predsjednik na odlasku Ivica Lovrić, koji nikako da realizira taj odlazak, neslužbeno imenovao Josipa Sesara novim sportskim direktorom kluba, u javnosti se počelo spekulirati o konačnom obračunu zaraćenih strana.

  Omraženi predsjednik

  Je li Sesar Lovrićev čovjek i hoće li ovim potezom predsjednik natjerati trenerski dvojac Rimac-Golemac na odlazak? Bivši reprezentativac i igrač Cibone tvrdi da ne vidi nikakvu prepreku suradnji s dvojcem s kojim je praktički vršnjak (Rimac 39 godina, Golemac 37, Sesar 36). Ipak, hoće li mu biti prišivena etiketa čovjeka koji je doveden odlukom sve omraženijeg predsjednika, s kojim Rimac i Golemac zbog brojnih neispunjenih obećanja više ne žele surađivati, pokazat će vrijeme.

  - Imamo dobre klince, ali moram razgovarati s trenerima Rimcem i Golemcem o njihovim idejama, odnosno o tome jesu li i koga već kontaktirali iz ostalih hrvatskih klubova - kazao je Sesar.

  Hoće li već ponedjeljak pokazati kojim će smjerom zaploviti Cibonin brod? Klub je službenim priopćenjem objasnio da se “ograđuje od svih izjava i napisa koji su se pojavili” (neobično da se klub ograđuje od napisa, op. a.) i najavio sastanak za ponedjeljak. Na njemu bi se trebali naći gradonačelnik Milan Bandić i klupski čelnici, među kojima bi morao biti i Lovrić. Zasad je najveći problem to što je upitan početak priprema u bilo kojem sastavu, čak i s drastično pomlađenom, u regionalnoj ligi gotovo sigurno nekonkurentnom momčadi.

  Iskusni igrači

  Pojavila su se nagađanja da bi mladi u sljedećoj sezoni trebali biti oplemenjeni dvojicom iskusnih igrača iz prošle sezone, starosjediocima Davorom Kusom i kapetanom Marinom Rozićem.