Frane Vulas
ŠTO JE S OZNAKAMA?

NIJE SVE ONAKO KAKO IZGLEDA NA PRVU, NITI JE TEORIJA ZAVJERE Svi pričaju o autobusu kojim su Zagrepčani došli u Split...

Piše: Frane VulasObjavljeno: 04. veljača 2018. 14:54

Ono kad, valjda samo u filmovima, muž ulovi ženu s ljubavnikom u akciji. Recimo baš u krevetu. Ili nju nagu, a njega maltene skrivenog u ormaru. A ona suprugu ispali.

- Ovo nije baš onako kao što izgleda.

Ili obrnuto, žena ulovi muža s ljubavnicom. Dapače. I to je jednako izgledna opcija. Mnogo upitnika i reakcija izazvao je dolazak košarkaša Cibone na utakmicu u Split autobusom na kojem su bile oznake Hrvatskog košarkaškog saveza i reprezentacije Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija. Tko, što, gdje, kada i kako - zadaća je medija da nađu odgovore na ta pitanja.

Jer nekad jest, a ponekad baš i nije baš uvijek sve onako kao što se na prvu čini. U ovom slučaju u potonje nas uvjeravaju iz zagrebačkog kluba. Ali za razliku od filmova ne nude praznu priču koja je sama sebi svrha, nego i argumente koji tome idu u prilog. Da budemo plastični priča drži vodu.

- Taj autobus dobili smo na korištenje od našeg sponzora Unilinea (nap.a. putnička agencija, koja je dio istoimenog društva koje se bavi i turizmom, trgovinom, uslugama). Mi na sva putovanja idemo u njihovom aranžmanu, po pitanju zrakoplovnih karata, smještaja, pa tako i njihovim autobusima.

Nemamo nikakve veze s HKS-om po tom pitanju, ali koliko mi znamo i HKS ima također sponzorsku suradnju s Unilineom – priča nam glasnogovornica Cibone, proslavljena bivša rukometašica Maida Arslanagić.

A što objašnjava zašto je autobus ukrašen oznakama HKS-a, koje su ostale.

- Ujedno je baš ovaj autobus prilagođen za košarkaše, ima šira sjedala, više prostora za noge. Idemo na putovanje autobusima koje nam oni pošalju, pa je tako bilo i ovaj put – dodala je Arslanagić.

Nije dakle u pitanju autobus HKS-a, spomenuta agencija surađuje i s brojnim drugim sportskim klubovima, Savezima, reprezentacijama... Nije uvijek sve zavjera, ali može biti zanimljiva novinarska crtica.

Linker
19. travanj 2024 05:56