2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Croatia v Spain - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 07/08/2016. Team Croatia celebrates their win over Spainy. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Jim Young

Hrvatski košarkaši slave pobjedu protiv Španjolske

OTKAZ ZA OTKAZOM

NOVI ŠOK ZA ACU: REPREZENTACIJI JOŠ JEDAN ČLAN REKAO 'NE' Hrvatska na Eurobasket i bez trećeg centra! Nedostaje čak pola momčadi koja je izborila Rio!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.07.2017. u 08:54

 • Vijest da Miro Bilan neće biti na raspolaganju reprezentaciji ovo ljeto je stigla i proširila se u utorak, ali službenu potvrdu, čak ni od hrvatskog izbornika Ace Petrovića, koji danas objavljuje konačan popis kandidata za Eurobasket, nije bilo moguće dobiti.

  Međutim, gotovo je sigurno da Bilan otpada s popisa 11 igrača kojima će izbornik danas priključiti još četvoricu iz “kineske” reprezentacije (najvjerojatnije Dominik Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić i Ivan Buva), a razloge bismo trebali saznati u danima koji dolaze.

  Tako je Hrvatska ostala bez trećeg centra (ranije su Petroviću otkazali Ante Žižić i Ivica Zubac), a ujedno i bez točno pola prošlogodišnje reprezentacije, koja je preko torinskih kvalifikacija došla do olimpijskog četvrtfinala u Riju. Prije Bilana otkazao je i Mario Hezonja, ozlijeđeni su Luka Babić i Marko Arapović, a Aco nije ni zvao Roka Stipčevića i Željka Šakića.

  Ostala je petorka Roko Ukić, Kruno Simon, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Darko Planinić, uz Filipa Krušlina, koji na OI nije odigrao ni sekunde, dok je priključen kvartet sastavljen od silno talentiranog Dragana Bendera i veterana Marka Popovića, Marka Tomasa i Luke Žorića.

  Od 1. kolovoza (početak priprema pomaknut je sa 27. srpnja) će izbornik Petrović riješavati dvije dvojbe, onu između Mavre i Ramljaka u vanjskoj liniji (donose različite stvari pa treba procjeniti što će biti korisnije) te Buve i Zubčića pod košem...