TC PORTANOVA

ODRŽAN TREĆI HUAWEI BASKET TOUR, OSJEČANI ISKAZALI VELIK INTERES ZA 3X3 TURNIR Gledatelji uživali u natjecanju u zakucavanju

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.06.2019. u 20:50

 • Treći turnir 3x3 Huawei Basket Toura održao se u Osijeku, na parkingu TC Portanove. Kao i za ostale turnire, vladao je veliki interes ekipa za sudjelovanjem pa nisu svi mogle nastupiti, a igralo se u 3 kategorije.

  Prva je s turnirom krenula U18 kategorija koja se igrala u dvije skupine, a do finala su došle ekipe Cobre (Roberto Savić, Alen Beneš, Dario Stepanić, Kristijan Kovač) i Bombaši (Robert Ragač, Dino Ragač, Ivan Papeša, Josip Kolar). U neizvjesnoj utakmici bolji su bili Bombaši rezultatom 10:8.

  Najmlađa U15 kategorija igrala se isto u dvije skupine, a najbolja ekipa iz svake išla je u finale. Još jedna odlična utakmica mlađih kategorija završila je pobjedom Bratskih kumova (Din Ageel, Mate Pušić, Pavo Popović, Ivan Pudar) protiv Just from najn meters (Jerko Leko, Tin Ubrekić, Luka Kurtović) s 9:7.

  Elitna seniorska kategorija igrala se u 3 skupine, a do polufinala su išle prvoplasirana ekipa iz svake i najbolja drugoplasirana ekipa. Fenomenalno prvo polufinale odigrali su prošlogodišnji pobjednici Volonteri (Matej Karlović, Marko Karlović, Kristijan Vladović) i AK Sekulić (Dušan Samardžić, Vuk Živanović, Dragan Marić, Ivan Popović), pobjednici iz sezone 2017. Odličnom timskom igrom pobjedu su odnijeli dečki iz ekipe AK Sekulić rezultatom 21:19.

  U drugom polufinalu Sport Caffe (Nikša Milunović, Milan Milošević, Arsenije Vučković, Nikola Nedinić) je s 21:12 bilo bolji od Boorazersa.

  Sjajno je bilo i finale, a vrijednu nagradu i titulu pobjednika osvojila je AK Sekulić pobjedom 21:16. U pauzama utakmica gledali smo Huawei natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Mate Pušić, a najprecizniji je u Under Armour natjecanju u tricama bio Matej Vila.

  Za najmlađe je bio organiziran prigodan košarkaški poligon HEP Moj 1. koš, a najspretniji je bio Ivan Marić. Nakon Osijeka slijedi nam turnir 15.6. u Splitu, i to na poznatoj Rivi. 

   

  Tagovi
  Iz drugih medija